Op zoek naar een nieuwe job, maar heb je geen idee wat je zou kunnen doen?

29 juni 2017 | Auteur: | Posted in Educatie, Opleidingen

Ben je op zoek naar een job, maar weet je niet goed wat te doen? Ben je wel geïnteresseerd in een korte opleiding te volgen voor een bepaalde job, maar weet je niet goed wat te doen? Maar weet je bijvoorbeeld wel dat je graag met je handen zou werken in de toekomst? Dan is een opleiding tot stukadoor misschien wel iets voor jou.

Opleiding stukadoor: wat houdt dit in?

Misschien vraag je jezelf wel af, wat zo’n opleiding inhoudt? Zo’n opleiding tot stukadoor kan je in afstandsonderwijs volgen. Er zijn verschillende opleidingsinstanties die deze opleiding aanbieden, bijvoorbeeld de Ondernemersschool. Het voordeel van deze thuisstudie, is dat het toegankelijk is voor iedereen. Je hoeft hiervoor geen specifieke competenties te bezitten, je hoeft geen bouwopleiding gevolgd te hebben enzovoort. Natuurlijk kan je deze opleiding ook volgen wanneer je in het verleden wel een bouwopleiding gevolgd hebt, maar het is geen vereiste.

Wanneer je deze studie thuis leert, dan duurt dit gemiddeld 6-9 maanden. Je leert hierbij op je eigen tempo. Hierbij kies je zelf hoeveel hoofdstukken je per dag, per week doorneemt. In de tussentijd kan je ook oefeningen maken, die je naar je docent kan doorsturen, waarna hij of zij deze kan verbeteren. Zo kan je op eigen tempo en zelfstandig de oefeningen zelf maken. Na alle hoofdstukken te hebben doorgenomen, kan je een examen inplannen, wanneer dit het beste past met je eigen agenda. Slaag je voor dit examen, dan krijg je een erkend diploma. De enige competenties die je hier echt voor nodig hebt, zijn de wil om te slagen en de zelfstandigheid om zaken zelf door te nemen en zelf te studeren.

Hoeveel bedragen de kosten van deze opleiding?

De kosten voor deze opleiding kunnen nogal eens wat verschillen per onderwijsinstantie. Bij de Ondernemersschool kost deze opleiding bijvoorbeeld 419 euro, waarbij je een deel kan aftrekken van je belastingen. Bij andere instanties kan de kostprijs een beetje hoger of lager liggen. Deze onderwijsinstantie is slechts een voorbeeld.

Heb je wel interesse in zo’n opleiding, maar twijfel je nog of heb je toch nog enkele vragen hierover?

Heb je ondertussen wel zin gekregen in het volgen van een nieuwe opleiding, maar heb je nog wat vragen? Dan kan je deze vast allemaal stellen aan de onderwijsinstantie naar keuze. Twijfel je toch nog wat? Dan kan je bij de meeste onderwijsinstanties ook vragen naar een proefhoofdstuk. Deze zijn gratis, waarin je al een klein beeld kan vormen over wat de opleiding zal inhouden en dan kan je nog beslissen of deze opleiding al dan niet iets voor jou zou zijn.

Reacties uitgeschakeld voor Op zoek naar een nieuwe job, maar heb je geen idee wat je zou kunnen doen?

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.