Theatervooropleiding op jouw niveau

17 februari 2021 | Auteur: | Posted in Educatie, Opleidingen

Wil je jouw carrière als acteur een boost geven? Schrijf je dan in voor de theatervooropleiding! In deze opleiding staat jouw professionele ontwikkeling centraal en wordt er gewerkt in kleine groepen. Iedere groep bestaat uit maximaal 12 andere studenten die allemaal tussen de 16 en 24 jaar oud zijn. De groepjes worden niet zomaar ingedeeld maar er wordt gekeken naar jouw ontwikkelingsniveau. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je in een groep wordt ingedeeld die aansluit op wat je kunt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je op dat niveau blijft. Door samen met andere studenten die op hetzelfde niveau zitten samen te werken kun jij je optimaal ontwikkelen. Meer weten over wat je tijdens de theatervooropleiding kunt verwachten? Lees hieronder verder!

 

Theatervooropleiding als startpunt voor toneelschool

Wist je dat veel van studenten doorstromen naar een van de vier HBO Toneelscholen in Nederland na het volgen van de theatervooropleiding? Het is dus de ideale springplank om succesvol te worden in de theaterwereld die bekend staat als een harde wereld. Daarom bieden de docenten van de opleiding jou uitstekende begeleiding. Je wordt gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen door workshops en cursussen van het hoogste niveau te volgen. Op die manier leer je de benodigde vaardigheden als acteur zodat je tijdens de auditie voor de toneelschool veel kans maakt om binnen te komen. Door de nauwe samenwerking met docenten van HBO-toneelscholen wordt er voor gezorgd dat het curriculum goed laten aansluit op wat er daar van je wordt verwacht.

 

Theatervooropleiding op hoog niveau

De lat ligt hoog bij de theatervooropleiding, dit is bewust gedaan want op de HBO-toneelschool wordt dit ook van je verwacht. Er wordt continue gekeken waar jouw uitdagingen liggen zodat je je grenzen kunt verleggen. Dit zorgt er voor dat jouw ontwikkeling in een stroomversnelling komt. Inmiddels bestaat de opleiding al meer dan 10 jaar en wordt er samengewerkt met professionele acteurs, regisseurs en docenten die verbonden zijn aan de HBO-toneelscholen. Het curriculum is dus van hoogstaand en afgestemd op jouw vervolg carrière als acteur. Daarnaast is er ook ruimte om af te stemmen op de doelen die jij voor ogen hebt en wat jouw achtergrond is. Er zijn diverse workshops en cursussen beschikbaar waarin verschillende specialisaties centraal staan.

 

Vooropleiding Theater Amsterdam | Acteerlessen in Amsterdam.

 

Curriculum van theatervooropleiding

Wat kun je verwachten als je de theatervooropleiding gaat volgen? Allereerst wordt jou de mogelijkheid geboden om veel te exploreren en je eigen grenzen te verkennen. Zo is er niet alleen aandacht voor het aanleren van vaardigheden maar ook voor je persoonlijke  ontwikkeling. Thema’s zoals vertrouwen, emotionaliteit en gevoeligheid komen bijvoorbeeld ook aan bod. Verder volg je acteerlessen die allemaal zijn afgestemd op vooraf opgestelde thema’s en leerdoelen. De werkwijze van de docenten tijdens de lessen is persoonlijk, kritisch en direct. Dit vormt de ideale voedingsbodem om jouw talenten te ontplooien. Het kan dus voorkomen dat je een keer wordt geconfronteerd met jouw acteerwerk. Zie het als een leermoment waardoor je enorme stappen kunt gaan zetten.

Reacties uitgeschakeld voor Theatervooropleiding op jouw niveau

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.