Solliciteren in de bouw: 4 tips

9 augustus 2019 | Auteur: | Posted in Educatie

Solliciteren kan best spannend zijn, en daarom wil je natuurlijk goed voorbereid voor de dag komen. Een goede voorbereiding zorgt er namelijk voor dat je zelfverzekerd en rustig overkomt op je sollicitatiegesprek. Heb je een sollicitatiegesprek voor een baan in de bouw? Dan geven we je in deze blog een paar handige tips. En ben je nog op zoek naar een leuke baan? Dan kun je voor vacatures in de bouw en techniek terecht bij Vakmasters Goes. Hier kun je banen vinden in de bouw en techniek, zowel voor beginners als voor ervaren vaklieden. Ook bieden zij opleidingen aan om een echte professional te worden.

De juiste uitstraling: outfit en lichaamshouding

Als je op je sollicitatiegesprek aankomt, wil je natuurlijk een goede eerste indruk maken. Dit doe je door goed voorbereid te zijn op het gesprek, maar ook door er gepast, netjes en verzorgd uit te zien. Je hoeft echt niet aan te komen in een driedelig pak, maar een nette casual outfit waar je je goed in voelt. Zorg ook dat je haar en eventueel baard netjes zitten en dat je een verzorgde indruk maakt. Verder is het ook belangrijk om tijdens het sollicitatiegesprek op je lichaamshouding te letten. Leun dus niet achterover, maar ga zitten in een actieve houding. Maak oogcontact, glimlach af en toe en zorg dat het niet te geforceerd overkomt.

Verdiep je in het bedrijf en de functie

Natuurlijk moet je ook inhoudelijk goed voorbereid zijn op het sollicitatiegesprek. Verdiep je dus in het bedrijf waar je solliciteert, bijvoorbeeld door de website goed te bekijken. Zet ook voor jezelf een aantal redenen op een rijtje waarom de functie zo goed bij je past. Heb je al ervaring met deze taken? Of heb je opleidingen of cursussen gedaan in deze richting? Zorg ervoor dat je van tevoren voor jezelf helder hebt waarom jij zo goed bij deze functie past.

Weet goed waar je kwaliteiten liggen

Bedenk ook van tevoren goed wat jouw competenties en kwaliteiten zijn. Wat heb jij te bieden wat anderen misschien niet hebben? Zorg ervoor dat je deze kwaliteiten kunt benoemen, maar ook uitleggen. Doe dit bijvoorbeeld aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Heb je bepaalde situaties meegemaakt waarin jouw kwaliteiten perfect van pas kwamen? Als je al deze voorbeelden en informatie paraat hebt, zal het sollicitatiegesprek je een stuk makkelijker afgaan!

Stel vragen

Stel vragen over dingen die je nog niet helemaal duidelijk zijn, omdat het belangrijk is dat er een goede match is tussen jou en het bedrijf. Ook komt het goed over als je geïnteresseerd bent in het bedrijf. Vraag hier dus naar en doe enthousiast. Zo laat je merken dat je niet zomaar op zoek bent naar een baan, maar dat je graag bij dit specifieke bedrijf aan de slag wil gaan.

 

Reacties uitgeschakeld voor Solliciteren in de bouw: 4 tips

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.