Wat leert je met de opleiding timmerman

9 april 2019 | Auteur: | Posted in Opleidingen

Een timmerman of -vrouw houdt zich bezig met het maken, repareren en maken van bouwwerken. De specialisatie van de timmerman zit vooral op het gebied van hout. Deze specialisatie is goed terug te zien van de kwaliteit op het gebied van het maken van wanden, vloeren, trappen en kozijnen. Dit zijn onderdelen waarvoor een timmerman nodig is om het te maken, te repareren of te monteren. Het werk van een timmerman is zeker niet eenzijdig te noemen.

Opleiding tot timmerman

Om een echte timmerman te worden moet je een opleiding volgens. De opleiding tot timmerman is op meerdere niveaus te volgen op het mbo startend vanaf niveau 2. De meeste timmer opleidingen staan in het teken van werken en leren. Zo ga je naar school om de theorie en basisvaardigheden aan te leren en ga je in een stageverband werken om de aangeleerde vaardigheden toe te passen.

Wat je gaat leren

De opleiding tot timmerman heeft algemene vakken en specifieke vakken. Wat bedoelt wordt met algemene vakken zijn vakken zoals wiskunde, Nederlands en rekenen. De specifieke vakken zijn echt vakinhoudelijk, hier ga je specifieke vaardigheden en werkzaamheden leren die een timmerman dagelijks nodig heeft.

Zo ga je ook vakken krijgen die je leren over hoe je je hoort te gedragen als medewerker. Naast dat je leert hoe je je hoort te gedragen leer je ook vaardigheden op het gebied van samenwerken en presteren in teamverband, want je bent zo goed als de zwakste schakel in je team. Daarom is goed teamverband nodig om kwaliteit te kunnen leveren.

Het beroep timmerman

Als de opleiding tot timmerman is afgerond dan mag je je officieel timmerman noemen en gaan werken in de bouw- en techniek sector. De geleerde kennis en vaardigheden ga je dan in de praktijk toepassen als werknemer of als eigen ondernemer. Zo kan je later werkzaam zijn bij nieuwbouwprojecten, renovatieprojecten of restauratiewerk.

Het beroep van een timmerman is veelzijdig, geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt het nou precies leuk. Zo kan je het ene moment buiten werken en het andere moment juist binnen. Het ligt maar net aan het soort project waaraan je werkt.

Reacties uitgeschakeld voor Wat leert je met de opleiding timmerman

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.