Wat wordt er verwacht van een metselaar?

5 juni 2018 | Auteur: | Posted in Opleidingen

Gerelateerde afbeelding

De timmerman is een van de belangrijkste specialisten in de bouwsector, dat is een feit. Voor iedereen die een dergelijke opleiding op loopbaan wil beginnen, is het vanzelfsprekend ook belangrijk te weten wat van de timmerman nu eigenlijk wordt verwacht. Het takenpakket van deze specialist is complexer dan veel mensen denken, en wat meer uitleg daarover is dan ook van belang.

Het volgende overzicht geeft precies weer over welke kennis en vaardigheden je moet beschikken om het te maken als timmerman. Op die manier krijg je de kans om méér uit je opleiding én je carrière te halen!

 

Wat wordt er precies verwacht van een timmerman?

1. Nauwkeurig en geduldig werken

Het bouwen van een houten constructie is een complex gegeven en geduld en nauwkeurigheid zijn dan ook essentieel. De timmerman houdt zich vooral bezig met houten onderdelen om constructies te bouwen, een opdracht die op zich al heel wat aandacht vraagt. Dergelijke eigenschappen zijn dan ook belangrijk om een mooi en duurzaam resultaat te verkrijgen!

2. Het materiaal en gereedschap juist gebruiken

Je mag dan nog het beste gereedschap hebben en er héél geduldig mee werken – als je niet precies weet hoe je het precies moet gebruiken zal je niet ver komen. Van de boormachine tot schroevendraaiers, nijptangen en spijkers, het zijn allemaal essentiële onderdelen van de gereedschapskist van de timmerman. Ze op de juiste manier gebruiken is daarbij natuurlijk een belangrijke factor om een mooi resultaat net te zetten.

3. Wiskundig en visueel inzicht

Daarbij wordt vaak onderschat hoe belangrijk technisch en wiskundig inzicht zijn bij het uitvoeren van timmerwerken. Het gaat immers verder dan gewoon planken op elkaar spijkeren; vaak moeten er speciale technieken gebruikt worden om tot een mooi resultaat te komen. Daarbij vergt zo’n opdracht vaak heel wat creativiteit, aangezien de timmerman vaker dan niet te maken krijgt met onvoorziene situaties en problemen.

4. De juiste opleiding kiezen

Ten slotte speelt natuurlijk de specialisatie van de opleiding een grote rol bij de resultaten die bereikt kunnen worden. Een specifieke opleiding timmerman is een must om bovenstaande factoren helemaal onder de knie te krijgen en altijd kwaliteit te kunnen leveren.

 

Een opleiding timmerman, zeker de moeite waard

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat van een timmerman heel wat wordt verwacht. Dankzij een gespecialiseerde opleiding metselaar is het mogelijk om precies die vaardigheden en kennis te verwerven, wat natuurlijk onmisbaar is voor een succesvolle en langdurige loopbaan.

Reacties uitgeschakeld voor Wat wordt er verwacht van een metselaar?

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.