Metselen doe je zo!

8 juni 2017 | Auteur: | Posted in Educatie

Hoe handig zou het zijn als je soms gewoon geen vakspecialist hoeft in te schakelen voor klussen in en rondom huis? Vooral als je een muur wilt plaatsen in een kamer, zodat je van één kamer twee kamers kunt maken. Een vakspecialist, oftewel een metselaar, kost vaak veel geld. Daarnaast vinden sommige mensen het vervelend dat een ‘ander’ aanpassingen aanbrengt in huis. Vind jij dat ook? Of wil je gewoon zelf graag leren metselen? Lees dan dit artikel door.

Doe-het-zelf metselen

Als je zelf wilt leren metselen moet je een aantal dingen goed in de gaten houden. Houd rekening met de volgende punten:

  • Als je nog niet zoveel of zelfs geen ervaring hebt met metselen, dan is het verstandig om te beginnen met een kleine muur. Daarop kun je oefenen, zodat echte muur straks stevig genoeg is om te blijven staan. Dat is namelijk wel zo handig. Ook kun je oefenen met het metselen van kleinere dingen zoals brievenbussen. Misschien heb je zelf nog een brievenbus nodig of ken je iemand anders die hiernaar op zoek is. Jij kunt deze in elkaar metselen met het oefenen.
  • Gebruik de juiste metseltechniek. Het is belangrijk dat je metseltechniek goed is. Dit zorgt voor mooi resultaat en zorgt ervoor dat je niks knoeit op de mooie vloer die eronder ligt bijvoorbeeld. Daarnaast wordt je metselwerk er steviger van.
  • Bekijk de verschillende soorten metselverband en bedenk welke jij moet gaan gebruiken. Er zijn zeven metselverbanden: ‘Halfsteenverband of strekverband’, ‘Vlaams verband’, ‘Staand verband’, ‘Kruisverband’, ‘Kettingverband’, ‘Wildverband’ en ‘Kwart-strekverband of klezorenverband’. Kijk goed welk verband jij nodig hebt.
  • Maar zonodig een scheidingsmuur in cellenbeton. Dit is aan te raden als je een muur gaat metselen.
  • Raadpleeg een stappenplan om te metselen. Veel grote bouwmarkten bieden online tutorials aan met daarin de stappen die je moet nemen als je wilt leren metselen. Hierbij wordt vaak verteld welke metseltechniek en welk soort verband jij moet gebruiken voor hetgeen jij wilt metselen.

Professioneel metselen

Het kan zijn dat jij enthousiast wordt als je eenmaal zelf een muurtje hebt gemetseld. Je bent trots op het resultaat en je hebt zelf een eigen muur gemetseld. Misschien wil jij metselen zelfs tot jouw beroep maken. Dan kun je ervoor kiezen om professioneel metselaar te worden. Dan kun je genoeg muurtjes, brievenbussen en andere dingen met stenen metselen. Je hebt alleen wel een  opleiding tot metselaar nodig als jij metselen tot jouw beroep wilt maken. De opleiding is praktisch en je leert de technieken super goed. Oriënteren kan nooit kwaad, wellicht wordt jij een metselaar en kun jij snel beginnen aan deze nieuwe uitdaging!

Reacties uitgeschakeld voor Metselen doe je zo!

Auteur:

This author has published 195 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.