De startende gitarist

25 mei 2018 | Auteur: | Posted in Educatie

Wanneer je wilt beginnen met gitaar spelen dan kies je voor het mooiste en meest veelzijdige instrument dat er bestaat. In de regel begin je als startende gitarist op een akoestische gitaar met nylon snaren, oftewel de klassieke gitaar. Heb je de beginselen van het gitaarspelen onder de knie dan kun je besluiten om over te stappen op de elektrische gitaar, de westerngitaar of je verder toeleggen op de klassieke gitaar en misschien wel de flamencogitaar.

De beginnersgitaar

Het volstaat om als beginner een gitaar in de prijsklasse van 300 tot 500 euro te kopen. Op deze gitaar kan uitstekend gestudeerd worden en deze beschikt al over een behoorlijk goede klank waardoor er ook prima live mee kan worden opgetreden. Het verschil met duurdere gitaren betreft de gebruikte houtsoorten, vaak zit er een palissander toets op in plaats van duur ebbenhout en is de klankkast van goedkoper cederhout of gefineerd mahonie gemaakt. Hoewel gitaren in deze prijsklasse allemaal in een fabriek zijn gebouwd zit er onderling wel degelijk kwaliteitsverschil in. Belangrijk is het om een gitaar eerst te “voelen” en uit te proberen. Neem hier rustig de tijd voor, je merkt vanzelf of je met een gitaar een klik voelt. Ze zeggen wel eens dat een gitaar jou uitkiest en niet andersom!

Nylon of stalen snaren?

De nylon of klassieke gitaar heeft nylon snaren, een klassieke gitaar heeft een warme sound en diepe klank. Je kan ook besluiten om meteen een westerngitaar te kopen met stalen snaren, dit soort gitaren zijn zeer geschikt om popnummers op te spelen, zang te begeleiden of misschien wel je eigen stem! Ook onder akoestische gitaren met stalen snaren is zeer veel keus, de prijsklasse voor beginnersgitaren is vergelijkbaar met die van de klassieke gitaar. Denk eraan dat er voor een stalen snaren gitaar vaak een plectrum nodig is en dat de techniek heel anders is dan op een klassieke gitaar. Tot slot is er nog de flamencogitaar, als je deze uitdagende muziekstijl in de vingers hebt dan kun je werkelijk alles! Succes met het kiezen van de juiste akoestische gitaar!

Reacties uitgeschakeld voor De startende gitarist

Auteur:

This author has published 123 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.