Belangrijke functies binnen een bedrijf

6 juli 2015 | Auteur: | Posted in Educatie

Vaak beginnen bedrijven klein en groeien ze langzaam uit tot een groot bedrijf met veel werknemers. Op een gegeven moment is het voor de ondernemer onmogelijk om alles alleen bij te houden. Hij wil natuurlijk bezig zijn met ondernemen, nieuwe klanten werven en zijn producten/diensten verkopen. Hij wil doen waar hij goed in is en daar hoort waarschijnlijk het bijhouden van de financiën, de administratie en uitvoeren van de marketing niet bij. Dit is natuurlijk afhankelijk van de branche waarin het bedrijf opereert. Maar in de meeste gevallen is een administratief medewerker, een verkoper en een projectleider onmisbaar binnen een bedrijf. Deze functies heten per bedrijf ook weer verschillend, maar in bijna elk bedrijf vind je mensen die deze taken uitvoeren.

 

Administratief medewerker

Zonder de administratief medewerker zou het één grote chaos zijn. Facturen die verloren gaan, belastingaangifte die steeds lastiger wordt en salarissen die niet op tijd uit betaald worden omdat de administratie niet op orde is. Als administratief medewerker zorg je ervoor dat alle administratie op orde is en dat alles overzichtelijk staat en snel terug te vinden is. Als de baas belasting aangifte moet doen, hoeft hij alleen maar in het systeem te kijken, de cijfers door te geven en klaar. Bij een slecht onderhouden administratie heeft dit heel wat meer voeten in de aarde om dit voor elkaar te krijgen. De administratief medewerker zorgt er tevens voor dat iedereen zijn of haar loonstrookje krijgt en dat de salarissen worden klaargezet. Een onmisbare functie binnen het bedrijf en tevens een gewilde

functie.

 

Verkoper

Geen nieuwe klanten, verkochte producten of verkochte diensten zonder een verkoper. De verkoper of accountmanager zorgt dat er nieuwe klanten binnenkomen en dat de producten of diensten verkocht worden. Is er geen verkoper, accountmanager of salesmanager dan komt het op de ondernemer aan om klanten binnen te halen. Het kan zijn dat dit niet zij

 n of haar sterkste kant is en dan blijven de klanten uit. Een verkoper is dus erg belangrijk. Een verkoper moet over goede sociale vaardigheden beschikken, goed kunnen luisteren en mensen willen helpen. Hij of zij moet verkopen met gevoel.

Projectleider

Een bedrijf dat grote klussen en projecten aanneemt is afhankelijk van een projectleider. Hij of zij stuurt iedereen aan, weet precies wat er gebeuren moet en stelt offertes op. De projectleider is tevens het aanspreekpunt voor de klanten. Mocht er wat zijn, verloopt het contact via hem of haar. Zo creëer je overzicht en duidelijkheid. Dit is voor zowel het bedrijf als de klant erg prettig.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.