Zon in de tuin

27 mei 2019 | Auteur: | Posted in Tuin

Je hebt een terras in de tuin waar je lang van de zon kunt genieten, maar soms zit je liever in de schaduw. Om die schaduw in jouw tuin te krijgen, kan je kiezen voor hoge beplanting of een schaduwdoek.

Schaduw creëren met beplanting

Hoge beplanting zorgt voor een goede schaduw. Een nadeel is dat die beplanting ook schaduw geeft als dat niet nodig is. Sterker nog: de beplanting kan er voor zorgen dat je geen zonnige plek meer hebt in de tuin.

Schaduw creëren met een schaduwdoek

Er is een flexibelere keuze: een schaduwdoek. Een schaduwdoek kan je plaatsen op die plek waar je wilt gaan zitten. Jij bepaalt de grootte van het doek en daarmee de hoeveelheid schaduw in jouw tuin. Het doek neemt ook veel minder ruimte in dan de beplanting, daarom dus ideaal voor kleinere tuinen.

Schaduwdoeken of zonnezeilen

Er zijn schaduwdoeken, ook wel zonnezeilen genoemd, in verschillende vormen en maten. Zo heeft Intergard vierkante en driehoekige vormen in het assortiment. De vierkante schaduwdoeken in de kleuren donkerbruin en donkergroen zijn 3,6 x 3,6 meter. De driehoekige schaduwdoeken, ook donkerbruin en donkergroen, zijn 3 x 3 x 3 meter. Alle doeken zijn winddoorlatend en waterdoorlatend. Ze filteren het zonlicht en beschermen tegen uv-straling.

Bescherming van beplanting

Schaduwdoeken kan je ook toepassen als bescherming voor planten. Als je weinig ruimte hebt voor hoge beplanting, kan een doek de schaduwfunctie overnemen. Als het tijdelijk extreem warm is, kan je jouw planten met het doek beschermen tegen verbranding.

Schaduwdoek voor meer privacy

Schaduwdoeken kunnen in combinatie met zichtdoeken, schuttingen of beplanting voor extra privacy zorgen. Je plaatst het doek vlak voor, of boven een schutting of beplanting. Zo zorg je ervoor dat de buren niet meer jouw terras kunnen zien vanuit een slaapkamer.

Reacties uitgeschakeld voor Zon in de tuin

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.