5 originele ideeën voor tuinverlichting

12 juli 2019 | Auteur: | Posted in Tuin

Je hebt een strak gazon, prachtige borders met florerende planten, een mooie overkapping om ook ‘s avonds buiten te kunnen zitten, maar toch ontbreekt er nog iets. De ‘final touch’ van je tuin is namelijk toch wel de tuinverlichting. Met lampen en kaarsen kun je je tuin ‘s avonds een romantische, mythische sfeer geven. Maar het vinden van geschikte tuinverlichting kan lastig zijn. Wat vind je van de volgende ideeën?

tuinverlichting 1

De kandelaar voor buiten

Deze prachtige kandelaar geeft ieder tuinhuisje meer sfeer. Op de foto is een glazen kandelaar te zien met kunstkaarsjes, maar je kunt natuurlijk ook echte kaarsen gebruiken. Tenminste, als je de kandelaar in een windluw tuinhuisje hangt. Gewoon in de tuin kun je beter met elektrische lampjes werken, omdat de wind de kaarsjes zou uitblazen. En heeft je tuinhuisje een rieten dak? Dan zijn kaarsjes ook niet aanbevolen natuurlijk.

tuinverlichting 2

Lampions voor in de tuin

De lampion alleen bedoeld voor Sint Maarten? Welnee, lampions zijn echt niet specifiek voor kinderfeestjes bedoeld! Je kunt ze ook uitstekend gebruiken als tuinverlichting. Ze zijn goedkoop te krijgen bij winkels als Action en Xenos en je kunt er prachtige, vrolijke slingers van maken.

tuinverlichting 3

Zwembadverlichting

Oké, niet iedereen heeft een zwembad in de achtertuin. Sterker: de tip geldt maar voor een erg klein deel van ons, maar toch willen we je ‘m niet onthouden. Verlichting in je zwembad geeft het bad in het donker een mysterieuze, maar werkelijk schitterende uitstraling. Naast de ‘gewone’ led-verlichting kun je op allerlei manieren variëren. Wat zullen de kinderen bijvoorbeeld van een discozwembad vinden?!

tuinverlichting 4

Boomverlichting

Ook bomen kun je uitstekend verlichten, op diverse manieren. We zagen al de gekleurde lampions, die je door de hele tuin kunt hangen. Maar witte lampen in de boom zijn ook erg mooi en echt niet alleen rond de kerstdagen. Zoals je op de foto hierboven ziet wordt de boom zo middelpunt van je tuin.

tuinverlichting 5

De traditionele kerstverlichting

Nu we het toch over kerstverlichting hebben: je kunt dit natuurlijk wél uitstekend gebruiken voor in je tuin! Neem dan niet de knipperende lampjes of lichtjes in alle kleuren van de regenboog, maar de wat warmere, gele verlichting. Je kunt ze om de takken van een boom wikkelen, door de schutting hangen, gebruiken als een soort hor aan de voorzijde van je tuinhuisje, en… Eigenlijk overal voor! Een goedkope, maar erg sfeervolle vorm van tuinverlichting!

Reacties uitgeschakeld voor 5 originele ideeën voor tuinverlichting

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.