Tuinspots in je tuin

10 april 2019 | Auteur: | Posted in Tuin

Tuinverlichting is in vele maten en soorten verkrijgbaar. Maar bij tuinverlichting geldt hetzelfde als bij binnenverlichting, dat je goed moet kijken welk soort licht je op bepaalde plekken nodig hebt. Met een verstraler bij je terras heb je weliswaar meer dan voldoende verlichting, maar echt gezellig is dit licht niet. Daarbij loop je het risico dat jij en je bezoekers verblind worden door de lichtstraal. In dit geval is het verstandig om rondom je terras zachte sfeerverlichting aan te brengen. Voor sfeerverlichting zijn speciale sfeerlampen voor buiten te koop, maar tuinspots zijn ook geschikt.

Waarom tuinspots in je tuin?

Met tuinspots kun je sfeerverlichting bereiken, mits je ze een beetje op afstand van het terras zet of ze naar boven of naar onderen richt. Hierbij kom je ook direct op het grootste voordeel van tuinspots. Ze zijn te verstellen in allerlei richtingen. Hierdoor ben je zeer flexibel in het regelen van je verlichting. Tevens kun je met tuinspots niet alleen sfeerverlichting creëren, ze zijn ook zeer geschikt om accentverlichting aan te brengen. Heb je een mooie boom, een plant of een vijver in je tuin? Dit zijn ideale objecten om ‘s avonds te accentueren door de tuinspots hier op te richten. Zo creëer je zowel sfeerverlichting als accentverlichting.

Soorten tuinspots

Tuinspots zijn in vele soorten en maten te koop. Zo zijn er kleine tuinspots laag bij de grond die op een korte steel staan. Deze tuinspots zijn geschikt om een object van onder af te beschijnen. Maar er zijn ook tuinspots die op een langere steel staan. Hiermee kun je objecten op grote hoogte beschijnen. Natuurlijk zijn de verschillende tuinspots ook in diverse stijlen verkrijgbaar. Zo is er de klassieke tuinspot die in vrijwel elke tuin past, maar ook zeer modern gegeven tuinspots. Deze moderne tuinspots zijn een aanwinst voor de moderne en minimalistische tuin. Voor de vijver bestaan zelfs speciale spots die je in de vijver kunt plaatsen. Dit zal je vijver ‘s avonds een bijzondere uitstraling geven.

Reacties uitgeschakeld voor Tuinspots in je tuin

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.