Ontwerp van jouw tuin: de tuinafscheiding

3 mei 2018 | Auteur: | Posted in Tuin

Een tuin is een fantastisch deel van een huis waar veel mooie momenten kunnen worden beleefd. Zeker als de temperaturen beginnen de stijgen is niets heerlijker dan relaxen op het terras of een barbecue met vrienden houden. Wat minder heerlijk is? Dat de buren of zelfs voorbijganger zomaar jouw tuin ongevraagd kunnen binnen lopen of kijken tijdens deze momenten. Om dat te voorkomen en jouw privacy te garanderen is het plaatsen van een tuinafscheiding geen slecht idee.

Kiezen voor een tuinafscheiding

Een tuinafscheiding is niet alleen de ideale manier om pottenkijkers buiten te houden, maar bakent bovendien ook duidelijk af waar jouw terrein begint. Tijdens het ontwerp van jouw tuin rekening houden met het plaatsen van een dergelijke afscheiding is dan ook geen overbodige luxe. Denk hier op voorhand al even over na en vooral ook welk type tuinafscheiding jouw voorkeur draagt. Afhankelijk van het type zal jouw tuin er immers helemaal anders uit zien en kan je andere beslissingen nemen wat betreft het uiterlijk en de inrichting van die tuin.

De verschillende types

Er zijn heel wat verschillende types tuinafscheidingen op de markt die stuk voor stuk hun eigen voor- en nadelen hebben. Afhankelijk van jouw persoonlijke stijl spreekt het voor zich dat een ander type jouw voorkeur zal dragen. Zo zijn er de schuttingen die privacy bieden en eenvoudig te plaatsen zijn. Een mogelijk alternatief zijn de duurzame tuinschermen. Dit milieuvriendelijk alternatief geeft een meer natuurlijke look. Zoek je het wat goedkoper? Dan zijn tuinmatten die uitrolbaar zijn en tuindoeken een logische keuze. Ten slotte kan je er ook gewoon voor kiezen om te opteren voor hekwerk. Dit zal niet veel beschermen tegen pottenkijkers, maar geeft wel extra karakter aan jouw tuin. Elk type tuinafscheiding kan je combineren met een tuinpoort om een leuke toegang aan jouw tuin te creëren.

Reacties uitgeschakeld voor Ontwerp van jouw tuin: de tuinafscheiding

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.