Een voorgevormde vijver plaatsen

8 mei 2018 | Auteur: | Posted in Tuin

Veel vijvers worden aangelegd door middel van vijverfolie. Het nadeel hiervan is dat het best wel een hele klus is om een dergelijke vijver aan te leggen. Hoe je het gat in je tuin graaft voor de vijver bepaald wat voor een vorm de vijver krijgt. Dit geeft wel veel vrijheid in de keuze van de vijvervorm, maar moet je het folie wel op een juiste manier aanbrengen. Daarnaast is vijverfolie ook gevoeliger voor scheuren. Wanneer er een scheur in je folie zit, moet je je gehele vijver opnieuw gaan aanleggen. Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen kun je ook kiezen voor een voorgevormde vijver.

Waarom kies je voor een voorgevormde vijver?

Het voordeel van een voorgevormde vijver is dat het heel gemakkelijk in gebruik is. In één middagje kun je deze vijver al in de grond graven. Daarnaast zijn ze heel gemakkelijk in onderhoud en zijn ze van sterk materiaal. Een voorgevormde vijver kan dan een heel leven meegaan. Het sterke materiaal waar de voorgevormde vijver van gemaakt is zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken, dat er scheuren in je vijver komen. Wel is het zo dat je minder vrijheid hebt in het bepalen van de vorm van je vijver. Maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten vormen van vijverbakken te koop dat er altijd wel een vorm te koop is die aan je wensen voldoet. Je kunt een natuurlijke vorm nemen met veel rondingen, maar ook een strakke vierkante vijverbak.

Een voorgevormde vijver kan bestaan uit verschillende soorten materialen. Een veel gebruikt materiaalsoort is polyethyleen. Dit materiaal is erg sterk maar toch flexibel. Een vijverbak van glasvezel versterkt polyester is ook mogelijk. Dit materiaal is niet zo flexibel maar wel erg vormvast. Dit materiaal is ideaal voor het gebruik van vierkante voorgevormde vijvers. Een polyester vijverbak heeft als voordeel dat het heel licht is. Daarom is een vijverbak van dit materiaal heel gemakkelijk in gebruik.

Reacties uitgeschakeld voor Een voorgevormde vijver plaatsen

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.