Littekens weg laten halen

22 september 2015 | Auteur: | Posted in Medisch

Littekens kun je aan verschillende dingen hebben overgehouden. Het is mogelijk dat jij je hand hebt opengehaald aan prikkeldraad of dat jij jezelf per ongeluk gesneden hebt. Dit kunnen al aanleidingen zijn om een litteken te krijgen. Het is ook mogelijk dat je gebeten bent door een hond of kat en daar akelige littekens aan over hebt gehouden. Heb je littekens in je gezicht, dan kan je dit erg onzeker maken. Een andere mogelijkheid is dat je een zware operatie hebt moeten ondergaan en dat je daar littekens aan overgehouden hebt. Blijvende littekens herinneren je aan het ongeval of aan de ziekte waardoor je de littekens hebt gekregen. In veel gevallen kun je deze littekens verminderen, maar daar moet je vaak veel geld voor betalen. Tenzij de littekens verwijderd kunnen worden om medische redenen.

 

Dermapigmentatie

Dermapigmentatie is de medische versie van Nouveau Contour micropigmentatie en is de finishing touch op het werk van de platische chirurg. Als je er zelf voor kiest om een borstvergroting of -verkleining te laten doen en als dat is omdat je het mooi vindt, worden de kosten niet vergoed. Maar het is ook mogelijk dat je door klachten een borstverkleining hebt laten doen of dat je borstkanker hebt gehad en daarom je borsten hebt moeten laten weg halen. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend en heel heftig. Telkens als je naar beneden kijkt zie je de resultaten en de overblijfselen van deze heftige periode. Aan de ene kant zal je dat sterk maken, want je hebt het overleeft en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Aan de andere kant kan het je ook heel erg onzeker maken. Die littekens zijn niet het allermooist gedeelte van jouw lichaam. In dit soort situaties kun je kiezen voor dermapigmentatie. Middels dermapigmentatie kun je littekens verminderen en camoufleren. Het is een soort permanente make-up waarmee littekens worden vervaagd. Vaak worden mensen vanuit de plastische chirurg aangeraden om naar een specialist in dermapigmentatie te gaan. Dermapigmentatie is ook een oplossing voor mensen met haaruitval, depigmentatie hebben of mensen die lijden aan alopecia. Met dermapigmentatie kun je de volgende mogelijkheden toepassen:

  • areola pigmentatie

  • camouflage littekens

  • reconstructie hazenlip

  • camouflage pigmentvlekken

  • camouflage vitiligo

  • haar simulatie.

Dermapigmentatie heeft dus diverse mogelijkheden die jou een beter zelfbeeld kunnen geven. Het kan leiden tot een actievere levensstijl en dat je lekkerder in je vel zit. Je bent vrolijk, energiek en weer vol zelfvertrouwen. Dat is het belangrijkste bij dermapigmentatie.

 

Dermapigmentatie specialist worden

Dermapigmentatie of micropigmentatie specialist word je door een training of cursus te volgen. Je leert in zeven dagen de theorie en de praktijk. Je volgt in eerste instantie de basistraining en mocht jij je vervolgens willen specialiseren of verder willen gaan, dan is dat natuurlijk mogelijk. Je krijgt vier dagen achtereenvolgend les en daarin leer je de technieken. De overige drie dagen zijn follow-up trainingen. Deze zijn ervoor om je techniek up-to-date te houden.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.