Plaatsen van een mantelzorgwoning

25 november 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Medisch

Verleent u mantelzorg aan een naaste of een familielid? Dan kan het vervelend zijn om steeds op en neer naar het huis van de zorgvragende te rijden. Een mantelzorgwoning kan hier de oplossing voor zijn. Het plaatsen van een mantelzorgwoning kost vaak namelijk net zo veel of zelfs minder dan het inhuren van een zorgverlener. Maar waarom is het dan beter dan u de zorg verleent, in plaats van een professionele zorgverlener? In dit artikel komen alle voordelen van een mantelzorgwoning naar voren.

Waarom kiezen voor een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een klein huisje dat u laat plaatsen in uw tuin. Door het plaatsen van een mantelzorgwoning bent u ervan verzekerd dat u altijd op tijd bij de persoon kunt komen aan wie u mantelzorg verleent. Zo is de zorgvragende nooit alleen, maar heeft hij toch een beetje ruimte voor zichzelf. Aan de hand van uw persoonlijke wensen wordt er een bouwplan opgesteld voor de bouw van de mantelzorgwoning. Deze woning moet voldoen aan de wettelijke Nederlandse eisen en richtlijnen. Hier heeft u in de meeste gevallen geen bouwvergunning voor nodig, maar wanneer dit wel het geval is, wordt dit voor u geregeld door het bouwbedrijf. De mantelzorgwoning wordt van alle benodigde gemakken voorzien, zoals een badkamer met hulpbeugels. Zo kan de zorg zo goed mogelijk worden verleend en kan de zorgvragende ook zelfstandig zijn leven lijden.

Wat als de mantelzorgwoning niet langer nodig is?

Het kan natuurlijk zo zijn dat de mantelzorg binnenkort niet meer nodig is, in verband met het overlijden van de zorgvragende. Een sombere gedachte, maar helaas is het vaak de realiteit. In dat geval kunt u de mantelzorgwoning natuurlijk niet langer voor hetzelfde doeleinde te gebruiken. Zo kunt u het voortaan gebruiken als tuinhuisje, schuurtje of misschien als bijgebouw van uw woning. Het mag niet langer gebruikt worden als woonhuis. Dit kunt u zien als een voordeel of een nadeel. Zo houdt dit in dat het huisje niet volledig hoeft worden afgebroken.

Bent u geïnteresseerd in een mantelzorgwoning of heeft u nog onbeantwoorde vragen? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Thuisaanhuis.com.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.