Wat moet die auto kosten?

21 november 2015 | Auteur: | Posted in Overige elektronica

Je loopt door de stad en ziet een mooie auto langs de weg staan. Aan de binnenkant van het raam aan de bestuurderskant is een A4’tje met ‘TE KOOP’ vastgeplakt. De auto spreekt je aan, de vraagprijs staat er onder, maar je bent geen auto-expert en hebt geen idee of je nou een goede deal sluit of je een dode mus aanschaft.

Doe de check!
De geschetste situatie kan veel moeilijkheden opleveren, maar de oplossing blijkt erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele telefoon te pakken en de kenteken check van http://www.rdwkenteken.net te raadplegen. Voer het kenteken van de auto in en vraag de huidige waarde van de auto gelijk op.

Niet de absolute waarde
Dat bedrag kan verrassend hoog of laag zijn. Is de prijs extreem laag? Contoleer dan zoals al eerder vermeld of het voertuig als gestolen is opgegeven. Een lage prijs hoeft natuurlijk niet automatisch te betekenen dat een auto gestolen is, maar voorkomen is altijd beter dan genezen.

Die prijs was lager
Je voert het kenteken van de auto voor je neus in op Rdwkenteken.net. Daar komt een waarde uitgerold die een stuk lager is dan de vraagprijs. Heb je dan bij voorbaad al een slechte deal gesloten? Nee, zo erg is het niet. De manier waarop wij de waarde van jouw auto/de auto voor je neus bepalen is op basis van statistieken die bij ons bekend zijn. Met andere woorden: wij bepalen niet de vraagprijs of de restwaarde van de auto, maar geven een indicatie wat het voertuig waard kan zijn.

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.