Geschiedenis van Narrowcasting

11 december 2015 | Auteur: | Posted in Overige elektronica

Narrowcasting heeft vele synoniemen. Het staat ook wel bekend als Digital Signage. Waar komt het Narrowcasting systeem vandaan? In deze tekst geef ik hier antwoord op.

Narrowcasting of een van zijn vele synoniemen is bedacht daar J.C.R. Licklider tijdens het gouden tijdperk van televisie in het midden van de jaren ’60. Het begon wat anders dan hoe we narrowcasting nu kennen. Zijn concept is een veelvoud van televisienetwerken dat gericht op de behoeften van kleinere, gespecialiseerde doelgroepen.

Licklider bedacht de term narrowcasting om de verspreiding van informatie naar een nichepubliek op basis van demografische, persoonlijke voorkeur of abonnement te beschrijven. Hij wilde af van het brede mass-appeal uitzenden van items.

In 1967 moet dat raar geloken hebben, maar wat Licklider wilde is uiteindelijk toch uitgekomen. Narrowcasting is tegenwoordig uitgegroeid tot de standaard marketing strategie van vele grote bedrijven. Het grote publiek targeten is vervangen door opt in sms bommetjes en gerichte online advertenties.

Tegenwoordig gebruiken veel bedrijven narrowcasting als een systeem waarmee ze op afstand kunnen bepalen wat er op een scherm of zelfs meerdere schermen (videowall) getoond wordt. Via een eenvoudig te bedienen systeem kunnen ze heel locatiegericht actuele informatie of advertenties laten zien, die op dat moment van toepassing zijn voor personen die het scherm zien. Denk bijvoorbeeld aan een scherm in een winkelcentrum dat plattegrond laat zien en een slideshow heeft van de verschillende winkels. JFAD.nl is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van narrowcasting systemen. Wanneer u nog niet helemaal begrijpt hoe dit systeem werkt kunnen zij ook een training geven. Faas Audiovisuele Dienstverlening is uw ideale partner vanwege de vele jaren ervaring. Ook blinken zij uit door het feit dat ze alles op maat voor u kunnen maken. Heeft u speciale wensen die niet standaard zijn? Dan bent u hier zeker weten aan het goede adres.

Auteur:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.