Datagedreven inzichten van TomTom naar Microsoft

18 oktober 2019 | Auteur: | Posted in Overige elektronica

Met ‘Connected Vehicle Platform’ heeft Microsoft een platform gebouwd voor autofabrikanten. Autofabrikanten kunnen dit platform gebruiken voor de ontwikkeling van digitale connectiviteit in auto’s. Het platform van Microsoft heeft tot doel om de verschillende technieken samen te brengen om zo in voertuigen optimale diensten aan te bieden. Dit kan gaan om diagnostiek, voor als er problemen met de auto zijn, maar ook navigatie en diensten als Skype of Microsoft Office. En natuurlijk speelt Connected Vehicle Platform een belangrijk rol in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Microsoft integreert nu de navigatiedata van TomTom in Connected Vehicle Platform.

TomTom gegevens ingezet voor ontwikkeling

De samenwerking met Microsoft, heeft ertoe geleid dat TomTom nu de meest belangrijke dataleverancier wordt voor het platform. Helemaal onlogisch is dit natuurlijk ook niet. TomTom is het grootste navigatiebedrijf ter wereld, met een enorm database aan kostbare data. Dit gaat om navigatiedata, maar ook verkeersinformatie en HD-Maps, het kaartensysteem van TomTom. Al deze data wordt nu ingezet voor autofabrikanten om auto’s nog innovatiever te maken en meer diensten van Microsoft in voertuigen te integreren. TomTom is geen onbekende voor Microsoft, al sinds 2016 levert TomTom navigatiedata voor de diverse locatiediensten van Microsoft, zoals Bing, Azure en Windows.

TomTom nog steeds grootste navigatiebedrijf

Voor particulieren blijft TomTom nog steeds het grootste navigatiebedrijf ter wereld met uitstekende navigatiesoftware voor voertuigen. TomTom heeft dan ook talloze modellen navigatiesystemen in het assortiment, waardoor je altijd wel een navigatiesysteem zult vinden die aan jouw wensen voldoet. Naast navigatieapparatuur, heeft TomTom ook eigen TomTom houders. In een TomTom houder plaats je gemakkelijk je navigatiesysteem. Veel TomTom houders zijn specifiek ontworpen voor een bepaald soort TomTom navigatiesysteem, maar er zijn ook universele TomTom houders. Een voordeel is ook dat veel TomTom houders modulair zijn. Zo kun je de TomTom houder, de kogel en het bevestigingsmateriaal zelf samenstellen. Verder kies je ook nog eens of je de TomTom houder aan het raam wilt plaatsen, op het dashboard of aan het ventilatiesysteem.

Reacties uitgeschakeld voor Datagedreven inzichten van TomTom naar Microsoft

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.