Hoverboard

22 december 2015 | Auteur: | Posted in Overige elektronica

De twee meest gewilde artikelen onder de jongeren van 2015 zijn de drones en hoverboards. De hoverboards zijn nog niet zo geavanceerd als de lucht-skateboards van ‘back into the future II’, echter, is het wel een zeer bijzonder, revolutionair, bruikbaar en innovatief product. Het bestaat uit een tweewielig object dat zich d.m.v leunenen druk naar de plek van bestemming beweegt. Bij het duwen op de pressure pads signaleren de sensors, snelheid, richting, acceleratie en remmen.

De mini segways zijn verkrijgbaar in veel verschillende patronen en kleuren. Ze worden meestal voor rond de €400,- aangeboden maar er zijn ook duurdere varianten op de markt. Vaak krijg je er dan ook accesoires als een tas en afstandsbediening bij. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een hoverboard te bestellen met ingebouwde bleutooth en speakers. Hierdoor kan je tijdens je reis genieten van muziek of zelfs handsfree bellen.

Mag het van de overheid? Op dit moment wordt en beleid rond de hoverboard gedoogd. Echter, mag je officiel niet met het apparaat op de openbare weg. Zo zijn er al een aantal mensen bekeurd die zich niet aan deze regel hielden. Conform wegenverkeerswet moet een gemotoriseerd voertuig, hoverboard, gekeurd zijn op veiligheid. Daarnaast moet de rijder ook in bezit zijn van licenties. Gebruik op privéterrein als tuin, pleintje, camping etc is wel mogelijk.

Op dit moment zijn er nog wat complicaties, zo zou het product niet veilig genoeg zijn. Brandgevaar en verkeerveiligheid zouden de grootste redenen hierachter zijn. Veel speelgoedbedrijven beschouwen de hoverboard niet als speelgoed maar meer als een transportmiddel. Tegenwoordig is het niet meer moeilijk om een betrouwbare mini-segway aan te schaffen. Zo worden ze aangeboden bij online winkels als; Ebay, bol en Amazon. De consumentenbond zit er wel bovenop, zo wordt geattendeerd op het lezen van de gebruiksaanwijzing en wordt bij gebruik bescherming aangeraden.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.