Waarop moet ik letten bij aankoop van een accuboormachine?

15 februari 2017 | Auteur: | Posted in Elektronica, Overige elektronica

Een accuboormachine is een multifunctioneel apparaat dat naast schroefwerk ook voor boren in hout, metaal, gips en kunststof gebruikt kan worden. Welke accuboormachine je best kiest – bijvoorbeeld op gereedschapcentrum.nl – hangt af van een aantal dingen, en de volgende tips kunnen je dan ook helpen bij een accuboormachine kopen.

De aard van de klus bepaalt de machine die je nodig hebt

De batterij van een accuboormachine levert een zeker spanning die uitgedrukt wordt in volt. Hoe meer volt een machine over het algemeen heeft, hoe meer kracht deze kan leveren. Voor relatief kleine werkjes – zoals kleine schroeven indraaien – kan 8.10 of 12 volt volstaan, voor grotere werken met bijvoorbeeld hout is 14.5 volt beter, en voor echte zware karweien koop je best een machine met 18 volt. Denk hierbij aan werken met steen en metaal.

Hoe frequent en hoe lang gebruik je de machine?

De capaciteit van de batterij is uitgedrukt in Ampére/uur (Ah), en hoe hoger deze is, hoe langer men met één lading kan werken. Als de de machine bijna iedere dag gebruik voor een lange periode, dan koop je er best een met een Ah van 3 of meer: zo voorkom je een vroegtijdig lege batterij. Voor kort en infrequent gebruik is een Ah van 1 of 2 dan weer beter.

Het aantal versnellingen op de machine

Over het algemeen hebben accuboormachines twee versnellingen, waarvan één met een laag toerental en hoge koppel voor schroefwerk, en één met een hoog toerental en lage koppel die het meest gebruik wordt voor boorwerk. Sommige machines hebben echter maar één stand en worden enkel gebruikt voor schroefwerk en boorwerken in hout. Er zijn echter ook apparaten met meerdere standen om meer controle te hebben over het boorwerk.

Reacties uitgeschakeld voor Waarop moet ik letten bij aankoop van een accuboormachine? Tags: ,

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.