Hi-tech zonnebril vermindert klachten jetlag

12 juni 2015 | Auteur: | Posted in Overige elektronica

“Een jetlag is de verstoring van het slaap-waakritme die optreedt wanneer je in korte tijd, bijvoorbeeld per vliegtuig, naar een bestemming reist waar het volgens de plaatselijke tijd substantieel vroeger of later is dan op de plaats van vertrek”, aldus Wikipedia. Als je komende zomer een verre reis gaat maken, is het verstandig om rekening te houden met een jetlag. Je kunt er namelijk flink van ontregeld raken en dus last krijgen van vermoeidheid, moeite met concentratie en tijdelijk geheugenverlies.

Omdat veel reizigers te maken krijgen met een jetlag besloten Australische onderzoekers een gadget te ontwikkelen die de problemen tegengaat. Hieruit volgde een hi-tech zonnebril die zonlicht nabootst. De bril imiteert het dag- en nachtpatroon van zonlicht en houdt zo het lichaam voor de gek.

Hoe werkt de bril?

De bril straalt een zachtgroene gloed uit die ervoor zorgt dat reizigers in kleine stapjes wennen aan de veranderende tijdzone en een ander slaappatroon. Volgens de onderzoekers van de Flinders University vermindert de bril klachten van het lange reizen. Daarnaast is de gadget effectief voor mensen met ernstige slaapproblemen en personeel met nachtdienst.

Omdat een plotselinge verandering vermeden wordt, vermindert de bril de symptomen van een jetlag. De gadget ligt niet tussen de standaard zonne- en leesbrillen, maar is wel voor iedereen verkrijgbaar. Het apparaat werkt op batterijen. De adviesprijs is niet bekend.

Auteur:

This author has published 26 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.