De vr bril voor PS4

18 oktober 2016 | Auteur: | Posted in Hardware

De mogelijkheden van virtual reality rijken verder dan het spelen van VR-games via je smartphone, Sony heeft namelijk een VR-bril ontwikkeld voor het spelen van VR-games via de PlayStation 4. De prijs van een VR-bril voor de PlayStation 4 is 400 dollar, en de release datum is 13 october 2016. Voor deze prijs heb je alleen de visual reality headset, je hebt dan logischerwijs nog steeds een PlayStation 4 en games nodig om te kunnen spelen. Om optimaal te kunnen spelen heb je ook controllers nodig die je bewegingen registreren en een PlayStation Camera.

 

Eigenschappen VR-bril Playstation 4

De VR-bril van Sony voor de PlayStation 4 is niet echt traditioneel in de zin dat het vrij groot is voor een bril. Dit doet echter niets af aan de kwaliteit, die is namelijk zeer hoog. Zo is de bril bijvoorbeeld uitgerust met een OLED-scherm dat een zeer hoge resolutie heeft en daardoor hele belastende VR-spelen aankan. Wat deze bril bovendien geavanceerd maakt, is dat het speciale sensoren bevat die kunnen bepalen in welke richting je hoofd wijst. Op die manier is het beeld dat je ziet van de virtuele wereld gelijk aan het beeld dat je zou zien als je daadwerkelijk op die plek aanwezig was.

 

De VR-games

De nieuwe mogelijkheden van virtual reality hebben de game developers van Sony op diverse creatieve ideeën gebracht. Zo is reeds aangekondigd dat er speciaal voor de nieuwe virtual reality toepassingen 50 nieuwe spellen zijn ontwikkeld. Het spel waar men wellicht het meest naar uitkijkt is Star Wars Battlefront. De op zichzelf al fascinerende wereld van science fiction wordt dankzij de VR-bril van Sony nog vele malen fascinerender.

 

Reacties uitgeschakeld voor De vr bril voor PS4

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.