3 handige tips om prachtige foto’s te maken met jouw iPhone

27 maart 2019 | Auteur: | Posted in Apple

De camera die in de mobiele telefoons van Apple zitten worden steeds beter en daarmee kun je al mooie foto’s maken. Je hebt dan niet per se een eigen fotocamera nodig, omdat je prima een leuke foto kan schieten. Maar dan moet je wel op een paar aandachtspunten letten. In dit artikel worden 3 handige tips gegeven om jou goede en creatieve foto’s te laten maken.

De belichting aanpassen
Wanneer je een foto maakt is het heel belangrijk om te letten op de lichtinval. Te weinig licht of te veel licht zorgt ervoor dat de foto mislukt. Let dus op de manier waarop je de camera houdt ten opzichte van lichtbronnen. Deze tip is niet specifiek voor alleen de iPhone, maar toch belangrijk om even te benoemen. Een tip die dat wel is: pas de helderheid aan om de foto beter belicht te laten worden. Dit kan gemakkelijk door op het schermpje met je vinger naar boven of naar beneden te vegen. Pas je beeld niet teveel aan, want anders dan wordt de foto vaak onnatuurlijk.

Speel met perspectieven
Ook dit is een belangrijke techniek om foto’s te maken. Probeer niet alleen foto’s op ooghoogte te maken, maar doe dit ook vanuit andere perspectieven. De bekendste zijn het kikkerperspectief van laag bij de grond en het vogelperspectief waarbij de foto van het object van boven is gemaakt. Door deze perspectieven te gebruiken kun je een object juist heel groot of klein maken. Dit kan een heel leuk effect geven. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om een klein deeltje van een groot dier te fotograferen, zodat iemand moet raden van welk dier bijvoorbeeld de huid is.

Gebruik filters en live foto’s
Om de foto om te toveren in een geheel ander jasje kun je goed een foto app gebruiken. Met een foto app kun je de foto namelijk bewerken en met filters andere prachtige kleuren aanbrengen. Deze apps hebben er vaak meer dan er standaard op een iPhone staan. Ook is het gaaf om live foto’s in te schakelen als je iOS versie 11 hebt. Bij iedere klik op de knop maakt jouw iPhone dan meerdere foto’s. De foto’s die het best gelukt zijn kun je vervolgens uitkiezen en deze kunnen achter elkaar worden afgespeeld. Zo springen jouw kiekjes er zeker uit!

iPhone kopen
Wil jij ook mooie foto’s maken met een iPhone, maar niet teveel geld kwijt zijn? Schaf dan nu een refurbished iPhone aan, omdat je met deze mobiele telefoons de mooiste momenten scherp kan vastleggen.

Reacties uitgeschakeld voor 3 handige tips om prachtige foto’s te maken met jouw iPhone

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.