De voordelen van een geüpdatete TomTom

18 maart 2015 | Auteur: | Posted in Computers, Elektronica, Hardware, Software, Vakantie

Navigatiesystemen zoals TomTom zijn wereldwijd erg populair. Door het gebruik van een dergelijk navigatiesysteem hoef je nooit meer op een kaart te zoeken om een bestemming te kunnen bereiken.  Dit scheelt een hele hoop werk als je voor je werk naar verschillende zakenrelaties moet rijden of elk jaar met de auto op vakantie gaat. Je hoeft tegenwoordig alleen maar een bestemming in het navigatiesysteem in te voeren en de TomTom berekent de meest gunstige route.

Hierdoor is de gemiddelde autobestuurder dat gebruikt maakt van een TomTom navigatiesysteem niet meer bang om de weg kwijt te raken: want er is een TomTom aanwezig. Gebruikers zijn erg aan hun navigatiesysteem gehecht en er wordt altijd maar op vertrouwd dat het systeem zijn werk doet. Maar in de praktijk kan dat wel eens voor problemen zorgen.

Als je al jaren in het bezit bent van een bepaald TomTom navigatiesysteem, raakt de kaart dat op jouw navigatiesysteem is geladen, out-of-date. Dit wil zeggen dat aanpassingen aan het wegennet en het wijzigen van namen van snelwegen niet wordt doorgevoerd op jouw systeem.  Hierdoor kan het navigatiesysteem in de war raken en een verkeerde route berekenen.  Erg vervelend als je een lange rit voor de boek hebt naar een vakantiebestemming in het buitenland.

Om problemen met je TomTom navigatiesysteem te voorkomen, kun je het systeem van jouw navigatie via de computer updaten. Dit is heel eenvoudig en kost hooguit een kwartier tijd.  De software voor het updaten, is afhankelijk van het model TomTom dat je hebt. Sommige modellen maken namelijk gebruik van de software van TomTom HOME en de overige modellen van TomTom MyDrive.

Voordat je gebruik kunt maken van de software om jouw navigatiesysteem te updaten, moet je de software eerst op de computer downloaden en installeren. Bij de software van TomTom HOME moet je eerst TomTom HOME installeren en vervolgens via de installwizard configureren. Zodra het programma op jouw computer staat, kun je het programma openen en het navigatiesysteem via de USB-kabel aan de computer aansluiten. Het programma laat zien welke stappen je moet nemen. Het updaten van een navigatiesysteem via TomTom HOME is kinderlijk eenvoudig. De knop van het updaten staat namelijk prominent in beeld. Als je deze knop hebt aangeklikt, zoekt het programma naar updates. Hiervoor is een internetverbinding vereist. Als er een update is gevonden, wordt deze automatisch geïnstalleerd. Als de update is voltooid, kun je het navigatiesysteem afkoppelen.

Het updaten van een navigatiesysteem kost dus weinig tijd en kan een hoop problemen voorkomen.  Niemand zit te wachten op een familieruzie in de auto als je nog naar de vakantiebestemming moet rijden, toch?

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.