“Kinderboek met westernthema in november verkrijgbaar”

20 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Educatie

Het lijkt een trend in showbizzland; muzikanten of cabaretiers die naast hun huidige vakgebied een kinderboek gaan schrijven. Zo werkt Nick Cannon aan een gedichtenbundel voor kinderen die in 2015 op de markt wordt gebracht. Bruce Springsteen zou echter volgende maand al een boek met een leuk thema willen uitbrengen, aldus The New York Times.

Kinderboeken blijven populair en daarom zien muzikanten zoals Bruce Springsteen er wel markt in. Het boek, genaamd Outlaw Pete, is geschreven in samenwerking met Frank Caruso. Overigens zou het boek geschikt zijn voor een breder publiek dan enkel kinderen. Het staat vol met tekeningen maar de uitgever denkt dat het (kinder)boek voor “iedereen is die van westerns houdt.”

Springsteen bracht in 2009 een album uit genaamd “Working on a Dream” waar een gelijknamig nummer opstond. Het boek is gebaseerd op het nummer Outlaw Pete. Het is een personage is een jong jongetje dat door de muzikant is bedacht. Op jonge leeftijd overvalt Pete al banken en later krijgt hij spijt van zijn kwajongensstreken. Vanaf november moet het boek in de winkels liggen.

Waar moet je Bruce Springsteen van kennen?
De meeste mensen zullen Springsteen wel kennen maar jongeren zijn minder bekend met zijn muziek. De Amerikaanse muzikant, rockzanger en liedjesschrijver treed al tientallen jaren op en heeft als bijnaam “The Boss”. De rockster schrijft nog steeds muziekgeschiedenis en zit nog vol met leven. Hij mag zich sinds kort bejaard noemen maar is nog steeds in staat om die uur durende optredens te verzorgen!

Auteur:

This author has published 26 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.