Logeren bij de champagneboeren

30 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Drinken, Stedentrips

Een weekendje naar de Champagnestreek is een verrassend leuk idee. Deze streek in het noorden van Frankrijk biedt een mooie mix van cultuur, gastronomie en natuur. Je kan uren wandelen of fietsen door de wijngaarden, je kan de immense kathedraal van Reims bezoeken en je kan uiteraard bijzonder veel champagne proeven. Bezoek zeker één van de grote prestigieuze champagne huizen maar ga vooral langs bij de vele honderden kleinere champagne boertjes.

Overdag zal je absoluut geen probleem hebben om je dag te vullen en ’s avonds kan je in Reims of Epernay lekker genieten van de heerlijke franse keuken.

Qua overnachtingen heb je ook de keuze. Je kan kiezen voor een hotel, een huisje, een kamer, enz. Je plant je overnachting best in functie van de rest van je trip. Hieronder geef ik een paar mogelijkheden mee.

Logeren in een hotel

Als je gaat voor champagne te kopen en voor ’s avonds lekker te gaan eten kan je best een hotel nemen in het centrum van Reims of Epernay. Daar heb je veel restaurants en hotels en kan je gerust ’s avonds te voet door de stad gaan. Op die manier kan je ook ’s avonds nog een glas drinken.

Logeren in een huisje

Als je eerder een actief type bent dat overdag met de mountainbike de streek wil verkennen kan je misschien beter uitkijken naar een huisje tussen de wijngaarden. Er zijn verschillende champagneboeren die ook overnachtingen aanbieden. Meestal kan je op het bedrijf dan ook een hele rondleiding krijgen en zo heb je ook de mogelijkheid om te genieten van de lekkere champagne.

Logeren met een klein budget

Als je niet te veel geld wenst uit te geven of zoveel mogelijk centen wil overhouden voor champagne te kopen dan kies je voor een budgethotel. Er zijn verschillende goedkopere hotels te vinden in de streek. Het enige mogelijke nadeel is dat ze meestal buiten het centrum liggen en dat je voor uitstappen je auto nodig hebt.

Meer info en concrete tips over dit onderwerp vind je in het artikel “Logeren tussen de champagneboeren

Auteur:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.