10 tips tegen een kater

3 februari 2017 | Auteur: | Posted in Drinken

Tijdens het stappen denk je niet aan de toekomst. Sterker nog: je denkt niet eens aan de volgende dag. Je geniet vooral; van de drank, de muziek, het dansen en je vrienden of vriendinnen. Toch komt er altijd weer een einde aan de avond. En altijd weer word je de volgende dag wakker. Helaas meer dan eens met een kater. Maar wat kun je daar nu eigenlijk het beste tegen doen? Speciaal voor jou hebben we 10 anti-katertips opgesteld.

Voldoende vocht

Het drinken van alcoholische dranken zoals bier of dropshot is heerlijk, maar onttrekt vocht aan je lichaam. Drink daarom tussendoor af en toe water. Dat zorgt de volgende ochtend voor een stuk minder hoofdpijn.

Koolhydraten

Wil je zo snel mogelijk van je kater af? Zorg dan dat je de volgende dag dingen eet met veel koolhydraten. Bananen bijvoorbeeld, of een lekkere pasta.

Drink géén koffie of Red Bull

Deze dranken houden vochtopname in het lichaam tegen, waardoor je de kater langer blijft voelen. Je kunt het beste water drinken. 

Eieren

Eet een ei. Hierin zit het stofje Cysteïne dat je lichaam helpt om nieuw vocht aan te maken. Het helpt je om de minder leuke gevolgen van de vele shots van gisteravond te minimaliseren. 

Augurken

Hoe lekker dropshot ook is, het zorgt natuurlijk voor veel alcohol in je lichaam. Eet daarom als je thuis komt van het stappen een paar augurken of een zure bom. Het zuur breekt de alcohol af, waardoor je de volgende dag minder last hebt!

Slaap lang!

Je leest het goed: lang slapen helpt tegen je kater. Tijdens de slaap herstelt je lichaam namelijk verreweg het beste omdat alle energie daarin gestoken kan worden!

Geen pijnstillers

Gebruik liever geen pijnstillers. Ja, het helpt tegen hoofdpijn. Maar je lever moet deze afbreken en kan natuurlijk beter bezig zijn met het afbreken van de alcohol. 

Sporten

Loop hard, ga zwemmen, wandel een eind; bewegen is goed wanneer je last hebt van de drank van gisteren!

Drink cola!

Nee, cola is niet gezond, dat weten we. Maar het helpt wel om je maag te kalmeren als je de ‘day after’ misselijk in bed ligt. Cola zonder prik werkt het beste!

Asperge

Neem na een avondje shots aspergesoep of eet gewone asperges als anti-kater ontbijt. Deze helpen om je lichaam snel te ontgiften!

Reacties uitgeschakeld voor 10 tips tegen een kater

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.