Shotten met Dropshot en Hotshot

14 december 2015 | Auteur: | Posted in Drinken

Iedereen kent het wel: gezellig shotten met vrienden. Met de kleine glaasjes is het drankje in één slok weg. Tegenwoordig is er een enorme keuze aan dranken en shotjes, maar dit artikel gaat vooral over de Dropshot en Hotshot.

Wat is Dropshot?

Dropshot is een Nederlandse likeur welke wordt gebrouwen door De Kuyper in Schiedam. Dropshot heeft een alcoholpercentage van 20%, waardoor het enkel in de slijterij verkocht mag worden. Daarnaast is er ook een variant op de markt met 14,9% alcohol, welke ook in de supermarkt verkocht mag worden. Het wordt verkocht in flessen van 10 cl en 70 cl.

Dropshot drinken

Dropshot smaakt, zoals de naam al verklapt, naar drop. Een combinatie van salmiak en zoute drop om wat specifieker uit de hoek te komen. Je kunt het vergelijken met een hoestdrankje.

Natuurlijk heet Dropshot niet zonder reden zo. Het is namelijk bedoeld om te shotten en niet om zo uit het glas te drinken, dan ben je het drankje namelijk al snel beu.

Kun je Dropshot mixen? Ja zeker. Wanneer je dropshot gaat mixen is het slim om 1/5de deel van het glas te vullen met Dropshot en de rest met frisdrank of een andere drank. Succesvolle mixjes zijn Dropshot met cola, Red Bull of 7UP. Daarnaast is 1/3de Dropshot met 2/3de Sambuca ook erg lekker.

Hotshot drinken

Hotshot is een totaal andere drank dan Dropshot. Hotshot ruikt en smaakt als kaneel, met een hete nasmaak. Deze nasmaak wordt veroorzaakt door de hete peper in de Hotshot, waar het drankje zijn naam ook aan te danken heeft. Daar moet je dus van houden.

De Hotshot is het beste te drinken als een puur shotje. Mixen is in de meeste gevallen namelijk geen succes. Hou je niet zo van de pittige smaak? Drink er dan een glaasje melk bij.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Reacties (1)

  1. […] hoge bloeddruk veroorzaken, maar gelukkig is dat alleen bij te grote hoeveelheden. Af en toe een shotje kan dus geen kwaad, maar drink met […]