Zelf een lekkere cocktail maken

18 januari 2017 | Auteur: | Posted in Drinken

Het maken van cocktails is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens heel leuk om te doen. Bijvoorbeeld als je ’s avonds eens lekker wilt ontspannen en je eens iets anders wilt drinken dan een biertje of een wijntje. Laat je creativiteit los op het creëren van een lekker drankje dat ook nog eens bij je past. Maar waar begin je?

Of het nou voor jezelf is tijdens een avondje alleen. Of voor als je een feestje geeft en je de  gasten wilt verrassen met een drankje dat bijvoorbeeld net als jij fris en sprankelend is. Of om samen te doen op een date met je vriend of vriendin. Het is altijd leuk om mensen blij te maken met een lekker drankje. Op onze site staan verschillende pagina’s om je te helpen bij het maken van een cocktail, maar hier zijn alvast wat tips.

Hoe maak ik een cocktail?

Het halve werk van het maken van een heerlijke cocktail is het glaswerk. Als je een mooi glas uitkiest voor het serveren van je drankje ziet het er al snel een stuk chiquer uit en creëer je een bijzondere sfeer. Let dus op hoe je de cocktail  serveert en koop mooie en bijzondere glazen voor de complete ervaring.

Het is belangrijk om niet te besparen op de ingrediënten. Een cocktail is een luxeproduct, zorg daarom dat je goede producten in huis hebt. Koop bijvoorbeeld verse limoenen om een schijfje van in je drankje te doen en een lekker frisse smaak te creëren. Ook een goede kwaliteit drank om mee te mixen is heel belangrijk bij het maken van een cocktail en kan echt het verschil maken qua smaak.

Denk tenslotte goed na, voordat je gaat mixen, over wat je uit wilt stralen en wat voor smaak bij jou past. Wat voor persoonlijkheid heb jij? Hoe kennen jouw vrienden je als je bijvoorbeeld iets speciaals op een feestje serveert? Zullen zij je herkennen in jouw zelfgemaakte drankje?

Ben je enthousiast geworden en wil je precies weten hoe je een goede cocktail maakt? Bekijk dan de technieken voor het maken van een cocktail en hier de verschillende soorten cocktails en bijbehorende ingrediënten.

Reacties uitgeschakeld voor Zelf een lekkere cocktail maken

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.