Hapjes voor bij de champagne

3 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Drinken, Eten, Eten en drinken

Tegenwoordig is gin tonic erg hip maar als je een echt chique aperitief wil serveren dan ga je voor champagne. Champagne is chique en als je het serveert in echte mooie glazen dan is de sfeer direct gezet. Bovendien is champagne erg licht en bevordert het de eetlust. Bij een aperitief hoort natuurlijk ook een hapje en hieronder geef ik jullie een perfect hapje voor bij de champagne.

In dit hapje zit ook een beetje champagne dus het gaat zowieso goed samen.

Oesters met champagne

Ingrediënten:

platte oesters
2 dl room
sap van een halve citroen
3 eierdooiers
2 dl champagne
1 sjalot

Bereidingswijze:

Neem de platte Zeeuwse oesters, 5/0 (dit duidt de grootte van de oester aan). Open ze zelf of laat ze door de visboer openen. Vang het sap en de oesters op (als de visboer ze opent, vraag dan ook dat hij het sap samen met de oesters eruit wil halen en neem de schelpen mee).
Neem een pannetje en voeg daar de gesnipperde sjalot en de champagne aan toe en ook onmiddellijk de oesters. Laat ze lauw worden: controleer de temperatuur met je vingers. Neem de oesters eruit als ze lauw zijn. Voeg er dan de room en de citroen aan toe.
Ook nog een beetje water (0,5 dl) en een beetje groentenbouillon en laat inkoken tot de helft (ongeveer 5 minuten). Nadien de saus laten afkoelen tot ze lauw is. Maak een mousselinesaus.
Leg ondertussen de oesters terug in de schelp, die op wat zeewier en op een ovenplaat liggen. Voeg 3 eetlepels mousseline toe aan de afgekoelde saus. Klop wat room harder op en roer 2 eetlepels door de saus
Overgiet de oesters met de saus en zet ze onder de grill gedurende 3 à 4 minuten.

 

Dit is natuurlijk maar één voorbeeld maar als je meer hapjes voor bij champagne zoekt dan kan ik jullie dit artikel over champagne hapjes aanraden!

 

Auteur:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.