Zakelijk kerstarrangement is goed voor de teambuilding

26 september 2015 | Auteur: | Posted in Eten en drinken, Gezondheid

Nu de winter en dus ook de feestdagen er aan komen, denken we als professional vaak aan hoe we hier gaan op inspelen. We gaan op zoek naar leuke kerstarrangementen. Enerzijds denken we hierbij aan het personeel, die zich een jaar lang heeft ingezet en die wel een verwenpartij verdiend heeft. Maar hoe pak je dat nu best aan? Ga je voor een all-in formule, combineer je business met pleasure of hou je de zaken liever gescheiden? Een kerstarrangement houden voor de zakelijke markt kan heel wat tijd in beslag nemen, dus misschien besteed je dat liever uit en laat je de organisatie hiervan over aan derden.

Teambuilding als zakelijk kerstarrangement

Wanneer we het over personeel hebben is een arrangement in de vorm van teambuilding nog steeds populair. Gaande van natuur en avontuur tot een spetterende kersthappening met dans en vertier.

Voor klanten en leveranciers, een ander kerstarrangement

Overweeg je een kerstarrangement te houden voor de zakelijke markt, en denk je daarbij aan jouw klanten en leveranciers? Dan overweeg je beter een stijlvol arrangement, die ruimte laat om gesprekken te voeren en banden te smeden. Beide categorie├źn hebben baat bij betere banden. Zo kan je een diner plannen, voorafgegaan door een korte speech, waarin je oprecht je dank betuigt voor de samenwerking in het voorbije jaar. Heb je het niet zo begrepen op speechen, dan zijn er tal van alternatieven. Denk hierbij aan een powerpoint presentatie die de hele avond te bezichtigen is. Opletten wel, dat de nadruk hier niet te veel op de zakelijke kant ligt. Zorg ook voor luchtige momenten, deze blijven de klanten en de leveranciers zeker bij.

Personeel en klanten onder 1 dak

Ook dit kan een fijn idee zijn voor een kerstarrangement. Jouw klanten hebben geregeld iemand van jouw team aan de lijn. Op dergelijke arrangementen kunnen ze daar ook een gezicht op kleven. Het zorgt gegarandeerd voor klantenbinding. Een kerstarrangement houden voor de zakelijk markt, belangrijker dan je denkt.

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.