Espresso, in het kort

24 juli 2019 | Auteur: | Posted in Eten

Luigi Bezzera, de eigenaar van een productiebedrijf, heeft Espresso rond de eeuwwisseling uitgevonden. Luigi Bezzera probeerde een eenvoudig manier te vinden om koffie sneller te zetten. Hij dacht dat als hij alleen maar meer druk kon uitoefenen op het brouwproces, dit de zaken zou versnellen. Zo werd de eerste snelle koffiemachine gecreëerd.

Zijn idee van een snelle kop koffie bleek veel beter dan hij had gepland. De gemaakte koffie was niet alleen heel lekker maar ook sterk en snel gezet. Hij ontdekte dat de snellere en efficiëntere brouwmethode het mogelijk maakte de kwaliteit van de bonen te extraheren in tegenstelling tot overmatig extraheren die hij eerder had ervaren. De term Espresso betekent snel in het Italiaans.

Pas later, toen Desidero Pavoni de rechten van de heer Bezzera voor de espressomachine kocht, werd het populair. Pavoni was uiterst succesvol in het op de markt brengen van het product en heeft waarschijnlijk de manier veranderd waarop mensen vanaf dat moment koffie drinken. Kijk maar eens rond! Koffie- en espressowinkels duiken overal op!

Espresso Tijdlijn:

  • In 1901 diende Luigi Bezzera een patent in voor de espressomachine die een boiler en vier “groepen” bevatte. Elke groep zou filters van verschillende grootte kunnen nemen die de koffie bevatten. Kokend water werd door de koffie en in een kopje geperst. Ambrogio Fumagelli zegt dat dit de geboorte was van (snelle) espresso.
  • In 1903 werd het patent van Luigi Bezzera vervolgens gekocht door Desiderio Pavoni en op een grote manier op de markt gebracht.
  • In 1905 begint het bedrijf Pavoni met de productie van de espressomachines op basis van het patent van Bezzera.
  • In 1927 werd de eerste espressomachine geïnstalleerd in de Verenigde Staten. Het was een La Pavoni-espressomachine geïnstalleerd in Regio in New York.
  • In 1938 ontwierp Cremonesi een zuigerpomp die heet water door de koffie duwde. Het werd geïnstalleerd bij Achille Gaggia koffiebar.
  • In 1946 begint Gaggia met de productie van de commerciële zuigermachine. Resulterende schuim- of crèmekleurige koffie of café.
Reacties uitgeschakeld voor Espresso, in het kort

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.