Eten tijdens de kerstdagen

10 december 2015 | Auteur: | Posted in Eten, Eten en drinken

Het is er bij gaan horen om goed te eten tijdens de kerst. Dineren, brunchen, hapjes, het hoort er allemaal bij. Voor de keukenprinsen en -prinsessen onder ons is het vaak niet zo moeilijk om lekker te koken en bakken voor de kerst. Echter is het voor veel andere mensen niet zo makkelijk. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om goed voor de dag te komen tijdens de kerstdagen, zonder dat dit al te veel moeite kost. Voor de ingrediënten van jouw kerstgerechten kun je in ieder geval terecht bij supermarkt Jan Linders.

Kerst diner

Voor het kerstdiner heb je veel verschillende opties. Je kunt zelf uitgebreid koken, maar je kunt bijvoorbeeld ook gourmetten of een maaltijd thuis laten bezorgen. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld één kerstdag uitgebreid te koken, terwijl je de andere kerstdag lekker makkelijk een maaltijd thuis laat bezorgen. Voor veel mensen is gourmetten een leuke bezigheid tijdens de kerstdagen. Je zit gezellig met het hele gezin samen, en iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt. Zo ontstaan er ook geen scheve gezichten bij bijvoorbeeld de kinderen, zij kunnen zich ook prima vermaken. Verder heeft gourmetten als voordeel dat het niet het geval is dat één gezinslid aan het eind van de middag moet verdwijnen naar de keuken. Dit voordeel heb je ook als je een maaltijd besteld. Je kunt verschillende lekkere kerstmaaltijden bestellen. Zo bestaan er schotels met vis of vlees die je kant en klaar kunt laten thuis bezorgen. Dit is ideaal, omdat je op deze manier geen uren in de keuken hoeft te staan. Toch zet je een schotel op tafel die er erg indrukwekkend uitziet en ook nog eens goed smaakt.

 

Natuurlijk kun je ook zelf koken. Hierbij kun je ervoor kiezen om uitgebreid te koken, maar ook om het simpel te houden. Vooral als je kinderen hebt, zal dat waarschijnlijk net zo goed bevallen. Sommige mensen vinden het heel leuk om uitgebreid te koken, dan is de kerst zeker het moment om dit te doen. Misschien heb je wel vrienden of familie uitgenodigd om te blijven eten, en dan is het leuk om ze eens flink te verwennen met een lekker diner. Er zijn genoeg bijzondere recepten te vinden waar je mee los kunt gaan in de koken. Ook als je ervoor kiest om je kerstdiner simpel te houden, zijn er heel veel lekkere recepten te vinden.

Kerst hapjes

Behalve het diner, is het ook leuk om hapjes te maken. Toastjes, bruschettes of wraps zijn allemaal erg leuk. Dit kun je doen samen met de kinderen of gewoon alleen. Ook kun je bijvoorbeeld lekkere kerstcupcakes maken. Er zijn veel recepten te vinden waarin er kerstcupcakes worden gemaakt. Je kunt ook zelf je fantasie de loop laten en zelf een cupcake verzinnen. Zo kun je beginnen met een standaard cupcake en deze versieren met fondant of marsepein. Dit kun je uitrollen tot een dunne plak, en hier figuurtjes uit snijden. Kerstmannetjes, sneeuwmannen, kerstbomen, sneeuwvlokken, kadootjes, kerstsokken en kerstmutsen, het is allemaal erg leuk voor op een cupcake.

 

De ingrediënten voor je hapjes of cupcakes kun je kopen bij supermarkt Jan Linders. Hier is genoeg keus. en je kunt dan ook zeker iets naar je zin vinden.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.