De keuze van catering

28 april 2015 | Auteur: | Posted in Eten, Eten en drinken

U geeft binnenkort een feestje, maar u ziet op tegen de organisatie en voorbereiding van uw feestelijke avond? Het inschakelen van een cateraar is dan een ideale oplossing.

Het gebruik van catering is de laatste jaren enorm gestegen, er is dan ook een ruime keuze op de markt. Als u niet eerder gebruik heeft gemaakt van catering dan is het handig om enkele dingen te weten voordat u een cateraar benaderd voor een offerte. Inn dit artikel geven wij u handige tips zodat uw keuze vergemakkelijkt wordt.

Catering : Weet wat je wilt.

Zorg allereerst dat je de volgende zaken duidelijk hebt :

  • de locatie van je feest (is dit buitenshuis, dan moet deze gereserveerd zijn)

  • het aantal gasten dat je gaat uitnodigen

  • het budget wat je wilt besteden

  • afhankelijk van het jaargetijde : heb eventueel een “droge”locatie achter de hand.

Zodra je dit weet, kan je aan de hand van het budget per persoon gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden die cateraars aanbieden.

Informeer naar ervaringen die anderen met catering hebben en verdiep je in de ‘specialiteiten’van de verschillende cateraars.

Zorg dat je een duidelijke offerte krijgt, zodat je achteraf geen verrassingen staan te wachten en informeer naar de betalingsafhandeling.

Kwaliteit van de catering.

Uiteraard is het erg belangrijk dat de hapjes en drankjes die jij voor ogen hebt van een goede kwaliteit zijn. Maar bij catering komt nog een belangrijk aspect aan de orde: planning! Want jouw warme hapjes wil je op tijd warm aangereikt krijgen en dat is voor niet alle cateraars vanzelfsprekend. Andere aspecten waar je naar moet kijken zijn: heb ik borden, bestek of glasservies nodig en kan de cateraar hiervoor zorgdragen, zoals bijvoorbeeld bij Catering Arnhem. Dit geldt ook voor stoelen, statafels, een tent achter de hand voor een regenbui of aankleding van jouw locatie.

En als jouw feest dan aanbreekt: geniet!

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.