Inspiratie voor een makkelijke maaltijd

17 december 2020 | Auteur: | Posted in Eten en drinken

Er zijn van die dagen dat je jezelf continu voorbij loopt. Op het werk zat het tegen, het verkeer was te druk en je komt veel later thuis dan verwacht. Ondertussen zitten de kinderen al hongerig en humeurig op de bank en wil jij eigenlijk niets liever dan met de voeten omhoog te genieten van een kopje koffie. Helaas komt daar ook altijd die eeuwige opgave om ook nog eens een gezonde en voedzame maaltijd te bereiden. 

Komt het vandaag echt even niet uit? Geen probleem! Een makkelijke maaltijd maken is namelijk eenvoudiger dan je denkt. Er zijn tal van verschillende manieren om dit aan te pakken. Kan je hier wel wat inspiratie bij gebruiken? Lees dan snel verder. 

Hou rekening met de drukste dagen 

 

Natuurlijk komt het ook incidenteel voor dat het op bepaalde dagen gewoon enorm uit dreigt te lopen en er hierdoor echt sprake is van onmacht, maar meestal kan je wel inschatten welke dagen drukker zijn dan anders. Hou hier dan ook rekening mee bij het maken van een weekmenu. Kies voor makkelijke gerechten op dagen dat je net wat later thuis bent of kies voor maaltijden die nog in de vriezer liggen. Dit soort dagen zijn perfect wanneer je nog een keer de kliekjes op wilt maken van de afgelopen weken. 

Tips om wat te eten vanavond kun je overigens ook eenvoudig online vinden. Hier vind je tal van eenvoudige recepten die binnen een kwartier op tafel kunnen staan. Doe inspiratie op en schrijf ze op je menu, zo is het voor iedereen direct een stuk overzichtelijker en wordt boodschappen doen ook direct een stuk gemakkelijker. 

Maak ovengerechten 


Ovengerechten zijn ideaal op drukke dagen. Deze kunnen meestal al enkele uren van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de ochtend iets eerder op te staan en alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Wellicht is het dan zelfs mogelijk om bij het verlaten van de werkvloer een belletje naar huis te maken, zodat zij alvast de oven aan kunnen zetten. Hiermee bespaar je eenvoudig veel tijd én het is ook nog eens super lekker. 

Eten bestellen 

 

Natuurlijk komt het ook voor dat je er echt niet op berekend was en de zin om te gaan koken ver te zoeken is. Ga dan niet tegen je wil in nog een uur in de keuken staan, maar hou even de pas op de plaats. Het hoeft niet altijd perfect. Zolang de buiken maar gevuld zijn, valt er niets te klagen. Zit je liever even lui met de kinderen op de bank om hun verhalen aan te horen? Doe dit dan ook. Dat is veel belangrijker dan een gezonde maaltijd bereiden. Van een keer snel eten bestellen zoals pizza is nog nooit iemand slechter geworden. Het is lekker, snel bij jullie thuis en er zullen vanavond eens geen lange gezichten aan de tafel zitten. Toch nog wel een aantal grote voordelen. Bovendien geeft het jou de ruimte om weer even op adem te komen. 

Reacties uitgeschakeld voor Inspiratie voor een makkelijke maaltijd Tags: ,

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.