Tips om gezonder te eten in een druk leven

29 maart 2017 | Auteur: | Posted in Eten en drinken

In een druk bestaan kan het soms lastig zijn om gezond te eten. Je wil tussendoor snel wat eten, en dat wat snel voor handen ligt, is vaak ongezond. Maar hoe zorg je er nu voor dat je gezonder kunt eten? Wij geven je graag een aantal tips.

Doe één keer per week boodschappen

Een erg goede tip om gezonder te eten is door één keer per week boodschappen te doen. Je zal je misschien afvragen wat de frequentie van het doen van boodschappen te maken heeft met hoe gezond je eet. Hier gaat erg veel aan vooraf. Maar één keer per week boodschappen doen, betekent namelijk dat je van tevoren moet bedenken wat je gaat eten. Je kunt hier gerust een uur voor uittrekken. Ga op je gemak eens op zoek naar lekkere, gezonde recepten en schrijf op een lijstje welke ingrediënten je hier allemaal voor nodig hebt. Als je maar een keer per week boodschappen doet, ga je tussendoor ook niet naar de supermarkt. Dit zorgt ervoor dat je ook geen andere dingen meeneemt dan op je lijstje staat; dus ook geen ongezonde dingen.

Verander je manier van koken

Veel mensen koken op de verkeerde manier. Door allereerst te veel te bakken en te frituren, voeg je extra vet en dus extra calorieën toe aan je avondmaal. Gezondere manieren zijn het koken of pocheren van eten, of stoom je groente eens! Daarnaast zijn er veel mensen die hun groenten te lang bakken of koken. Hierdoor gaan de vitaminen verloren en dat is natuurlijk zonde.

Haal geen ongezonde tussendoortjes in huis

Vaak gaan mensen ongezonde tussendoortjes eten als ze zich bijvoorbeeld vervelen. Als je het in huis hebt, eet je het vaak helemaal op. Maar als je die zak chips simpelweg niet in huis haalt, kun je er ook niet van eten! En om nu helemaal naar de supermarkt te gaan om dit te gaan halen, dat doen de meeste mensen niet. Aan de andere kant hoef je natuurlijk niet alles wat je lekker vindt uit je dieet te verbannen. Je mag jezelf dat bakje chips in de week zeker wel gunnen! Dit zorgt ervoor dat je eetbuien voorkomt. Houd het dan wel bij een kleine portie, en snack niet meteen de hele zak leeg. Dit kun je doen door een kleine portie in een bakje te doen, en de rest van de verpakking direct weer dicht te doen en uit het zicht te leggen. Parkeer jezelf lekker op de bank met je favoriete snack en geniet er dan ook echt van!

Maak jezelf bewust

Het belangrijkste van gezonder leren eten, is dat je je bewust bent van wat je allemaal in je mond stopt. Eet je het omdat je honger hebt, omdat je het gewoon lekker vindt, omdat je het idee hebt dat je moet of omdat je je verveelt? Door hier constant over na te denken, vooral bij snacks en ongezonde etenswaren, ben je je meer bewust van wat je eet.

Reacties uitgeschakeld voor Tips om gezonder te eten in een druk leven

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.