Soorten verslavingen

15 april 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Een verslaving is voor niemand leuk. De verslaafde zelf zoekt meestal een uitvlucht uit de werkelijkheid en kan vervolgens niet meer stoppen en voor de direct omgeving is het absoluut niet prettig om een geliefde langzaam te verliezen. Meestal wordt er bij een verslaving gedacht aan een drugs- of alcoholverslaving. Deze komen inderdaad het vaakst voor, maar media als het internet hebben ruimte gecreëerd voor nieuwe soorten verslavingen. Welke soorten verslavingen zijn er precies?

Gebruikersverslavingen

Onder deze groep vallen de drugsverslavingen, alcoholverslavingen en de medicijnverslavingen. Vooral deze laatste is een ondergeschoven kindje. Vele duizenden mensen in Nederland zijn verslaafd aan medicijnen, waarbij het met name om slaappillen en kalmeringsmiddelen gaat. Meestal mogen deze medicijnen slechts 2 weken gebruikt worden, maar door onwetendheid of door verkeerde voorlichting door een arts worden deze medicijnen vaak veel langer gebruikt. Slapen zonder slaappillen of rustig worden zonder deze kalmeringsmiddelen is vaak dan heel erg moeilijk.

Overige verslavingen

Hieronder vallen verslavingen als een gokverslaving, seks- of pornoverslaving, gameverslaving, een internetverslaving of een social-media verslaving. Door het vrije internet is er een enorme hoeveelheid informatie gratis beschikbaar voor iedereen. Dit is natuurlijk zeer positief, maar de keerzijde van het verhaal is de opkomst van nieuwe soorten verslavingen.

Voor beide soorten geldt dat afkicken zeer verstandig is. Doe dit op een verantwoordelijke manier en vergeet de achterliggende problemen en oorzaken niet waarom men verslaafd is geraakt. Neem contact op met de huisarts of een verslavingskliniek voor meer informatie over afkicken.

Auteur:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.