Verbeterde mobiliteit

19 december 2018 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Als je wat ouder wordt en minder mobiel wordt, dan kunnen hulpmiddelen tijdens het lopen goed van pas komen. Een veelgebruikt hulpmiddel voor ouderen, maar ook voor jongere mensen die slecht ter been zijn is de rollator. Een rollator zorgt ervoor dat je zowel binnenshuis als buitenshuis weer wat gemakkelijker mobiel wordt. Je kunt weer zelf boodschappen doen want een rollator gaat ook gemakkelijk mee de supermarkt in. Er zijn speciale rollators verkrijgbaar met een zitje erop. Mocht je onderweg dan toch vermoeid raken, dan kun je even zitten om uit te rusten. Wel zijn er enkele zaken waar je aan moet denken als je overweegt om een rollator aan te schaffen.

Voor binnen of buiten?

Er zijn speciale rollators die enkel binnenshuis gebruikt kunnen worden en speciale rollators voor buitenshuis. Is het voor jouw belangrijk dat je in je huis redelijk mobiel blijft en wil je buiten niet met een rollator lopen? Dan kun je voor een rollator kiezen voor enkel binnenshuis. Deze rollator is dusdanig ontworpen dat hij extra wendbaar is en je gemakkelijk tussen de meubels door kunt manoeuvreren. Er is bij deze rollator ook rekening gehouden met de wieltjes. Dit is van zacht materiaal dat de vloer niet beschadigd. Een buitenrollator is dan weer van stevig materiaal zoals aluminium of staal en ze kunnen een zwaarder gewicht aan.

De rollatorwielen

De wielen van de rollator zijn het belangrijkste onderdeel van een rollator. De wielen bepalen namelijk hoe comfortabel je met een rollator kunt lopen. Daarbij is de keuze tussen wielen met luchtbanden of massieve banden. Het is aan te raden om altijd voor massieve banden te gaan. Hoewel het misschien lijkt alsof luchtbanden beter schokdempend zijn moet je rekening houden dat deze banden lek kunnen raken. En ook lopen met zachte banden is niet prettig. De massieve banden van tegenwoordig zijn ook zeer comfortabel en doen niet onder voor luchtbanden. Daarnaast zijn deze banden erg duurzaam en hoef je daar nooit onderhoud aan te laten plegen.

Reacties uitgeschakeld voor Verbeterde mobiliteit

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.