Het juiste personenalarm vinden

4 september 2019 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Gezondheid

Steeds meer ouderen wonen zelfstandig thuis. Deze ouderen worden vaak ondersteund in hun dagelijkse activiteiten door familie of andere verzorgenden. Er kan echter niet rond de klok iemand aanwezig zijn om te monitoren. In deze gevallen kan het gebruik van een personenalarm een uitkomst zijn.

Welke vormen van personenalarmering zijn er?

De bekendste vorm van een personenalarm is een alarmknop aan een bandje. Deze alarmknop kan overal worden meegedragen. Deze vorm van personenalarmering neemt de laatste tijd echter af in populariteit. Het dragen van een personenalarm kan namelijk stigmatiserend zijn. Bovendien is het dragen van een ketting met een alarmknop ouderen niet altijd praktisch.

Naast een personenalarm aan een ketting zijn er tegenwoordig nog veel meer mooie oplossingen. Bijvoorbeeld een alarmknop ouderen die wordt bevestigd aan de riem of een armband. Daarnaast bestaan er ook zogenaamde alarmhorloges waarbij het personenalarm zit geïntegreerd in een horloge. Deze horloges zijn vaak een stuk stijlvoller dan een losse alarmknop aan een band.

Hoe werk een alarmknop ouderen / personenalarm?

Elke vorm van personenalarmering werkt in beginsel hetzelfde. Er wordt een signaal verzonden van het apparaat naar familie of hulpdiensten in geval van nood. Om dit signaal te verzenden moet het personenalarm wel zijn voorzien van een SIM-kaart.

Een alarmknop ouderen moet daadwerkelijk handmatig worden ingedrukt om een noodsignaal te verzenden. Dit kan in bepaalde situaties lastig zijn omdat er een fysieke handeling moet worden verricht. Daarom zijn steeds meer personenalarmen voorzien van valdetectie. Er wordt dan automatisch een noodsignaal verzonden wanneer er een val wordt waargenomen. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat het personenalarm ten allen tijden wordt gedragen.

Reacties uitgeschakeld voor Het juiste personenalarm vinden Tags: ,

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.