Voorbereiden van de uitvaart

10 januari 2020 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Bij het verlies van een dierbare is de voorbereiding van een uitvaart waarschijnlijk niet iets waar je direct aan zit te denken, maar wel iets wat op korte termijn geregeld moet worden. In dit artikel benoemen we enkele zaken die belangrijk zijn voor het regelen van de uitvaart in Halsteren

Kiezen van de juiste locatie

Het kiezen van een geschikt locatie is een van de eerste zaken waar je voor gaat zitten. Als je al een uitvaartverzorger in de arm hebt genomen heb je waarschijnlijk al een aantal locaties waaruit je kunt kiezen. Je hoeft echter niet altijd te kiezen voor een uitvaartcentrum. Tegenwoordig worden ook alternatieve locaties gekozen, zoals een omgeving waar de overledene vaak kwam.

Rouwstoet bepalen

Zoals aangegeven kiest men er steeds vaker voor om op een andere locatie afscheid te nemen. Hierdoor zal er vaak gelopen of gereden moeten worden naar de locatie waar de begrafenis of de crematie plaatsvindt. Hierbij moet ook gekeken worden naar het aantal officiële rouwauto’s die nodig zijn en wie vervolgens weer plaats zal nemen. 

Bepalen van de muziek 

Het bepalen van de muziek is ook zeer bepalend voor de sfeer. Dit kan ook vooraf al zijn vastgelegd door de overledene, maar anders kun je ook met de muziek de toon voor de begrafenis of crematie zetten. Wordt de nadruk gelegd op het enorme verlies of juist op de prachtige momenten die samen zijn gedeeld. 

Sprekers tijdens de dienst 

Tevens is het belangrijk om te kijken naar mensen die mooie woorden over hebben voor de overledene. Wellicht iemand van de vereniging of stichting waar je naaste zeer actief was of wellicht wil je zelf graag het woord nemen om afscheid te nemen. Daarnaast kan het ook dat  nog iemand namens de kerk het woord neemt.

Reacties uitgeschakeld voor Voorbereiden van de uitvaart

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.