Is een ooglaserbehandeling goed voor IT’ers?

25 juli 2013 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Werkenden die in de IT werken denken vaak dat hun ogen achteruit gaan door de lange uren die zij moeten kijken naar een beeldscherm. Daardoor ontstaat er vaak de vraag of een ooglaserbehandeling een goede oplossing is voor programmeurs en anderen die dagelijks uren naar een scherm moeten turen.

Mythes over ogen

De vraag of het ogen laseren geschikt is voor IT’ers is echter gebaseerd op een misvatting. Het is niet bewezen dat het langdurig kijken naar een scherm zorgt voor slechte ogen. Wel kan het langdurig inspannen van de ogen je ogen vermoeid maken. Het gaat dus niet om waar je naar kijkt, maar de inspanning die nodig is, en dat verschild per persoon. Het is dus een mythe dat het langdurig staren naar een scherm slecht is voor je ogen. Daarom is het ondergaan van een ooglaserbehandeling voor een IT´er niet anders dan voor iemand die niet de hele dag naar een scherm kijkt. IT´ers kunnen dus prima gebruik maken van een ooglaserbehandeling. Wel is een vooronderzoek nodig om te kijken of je ogen geschikt zijn voor de behandeling. Belangrijk factoren zijn leeftijd, en de mate van droogheid van de ogen.

Verzorg je ogen goed

Manieren hoe je slechtziendheid kan uitstellen is niet door wortels te eten of door het lezen in dim licht te voorkomen, of door af en toe geen bril of lenzen te gebruiken. Dit zijn allemaal mythes die niets te maken hebben met het slechter zien. Wel kunnen deze situaties je ogen moe maken door de inspanning die nodig is. Maar het is niet zo dat je ogen ook werkelijk achteruit gaan. Je kan je ogen wel verzorgen door te stoppen met roken als je rookt. Roken is slecht voor je zicht en vergroot de kans op oogziekten en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Ook de voedsel dat je eet heeft invloed op je gezichtsvermogen. Eet voldoende fruit en groente en zo min mogelijk verzadigde vetten en geharde oliën. Een goed dieet maakt je meer resistent voor oogziekten. Ook je ogen afschermen voor de zon door een zonnebril te dragen is goed voor je ogen en dat staat los van hoe oud je bent.

Auteur:

This author has published 154 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.