Beautymythes die waar zijn

26 juni 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Er zijn veel mythes in de wereld. In sommigen zit een kern van waarheid en een enkeling is echt waar. Een alom bekende beautymythe is: wanneer je je benen scheert, komen je haren dikker terug. Dit is gelukkig niet waar, maar ze komen wel terug. Dat gebeurt natuurlijk niet bij permanent ontharen. De volgende beautymythes zijn allemaal wel echt waar.

Bier

Wie het ooit ontdekt heeft is niet te achterhalen, maar bier maakt je haar dikker en steviger. Het is misschien niet echt een hele prettige methode, maar het werkt wel. De hop en de gerst wat in het bier zit bevat veel vitaminen en proteïnen die goed zijn voor het dikker, sterker en glanzender maken van je haar. Ook de alcohol dient nog ergens voor, want dit maakt je haar schoon. De geur neem je op de koop toe.

Strak kapsel

Wanneer je je haar strak naar achter vastzet kan dat haaruitval veroorzaken. Omdat er aan het haar getrokken wordt kunnen je haarwortels losraken en het kan zelfs zo zijn dat er nooit meer een haar zal terug groeien op die plek. Af en toe je haar opsteken is geen probleem, maar het is wel van belang dat je het afwisselt met een lossere coupe.

Parfum in koelkast

De heerlijke geur van parfum zal sneller afbreken bij warme temperaturen. Wil je langer doen met een lekker luchtje dan een paar maanden, bewaar hem dan in de koelkast. De droge en koele omgeving is behoudt de bestanddelen beter. Als je dat niet wilt, bewaar de parfum dan in ieder geval niet in de zon.

Haarlak en make-up

De meeste mensen gebruiken haarlak om hun haar vast te zetten. Op school gebruikten we haarlak soms ook om een tekening niet uit te laten lopen. Waarom zouden we dat dan niet ook voor de tekening op ons gezicht kunnen doen? Nou, dat kan gewoon hoor! We zagen het Roy Donders al doen en veel anderen volgen zijn voorbeeld, want het werkt gewoon. Zet je make-up vast met wat haarlak en je hebt er veel langer plezier van! Of het goed is voor je huid is natuurlijk een tweede..

Auteur:

This author has published 26 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.