Waar moet je aan denken bij het beginnen van een eigen bedrijf?

4 juni 2018 | Auteur: | Posted in Financieel

Een kantoor huren, een vergaderruimte huren, medewerkers in dienst nemen, marktverkenning, de administratie. Bij het beginnen van een eigen bedrijf komen een heleboel dingen kijken, dingen waar je in eerste instantie niet eens aan denkt. Natuurlijk is het gewoon mogelijk, met een goed doorzettingsvermogen, de juiste kennis en een goede financiering kun je het zeker mogelijk maken. Hieronder vind je een paar stappen die je kunt zetten om zo je eigen bedrijf te starten.

Kies je rechtsvorm

Op het moment dat je je bedrijf gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) is het ook de bedoeling dat je aangeeft welke rechtsvorm het beste van toepassing is op jouw onderneming. De rechtsvorm die je kiest heeft namelijk onder meer gevolgen voor de aansprakelijkheid van de organisatie en ook op bepaalde belastingverplichtingen. Vaak kiezen startende ondernemers voor de eenmanszaak maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat een bv, vof of een stichting beter aansluit bij je plannen voor je onderneming.

Schrijf een ondernemingsplan

Heel veel ondernemers zien er erg tegenop, het schrijven van een ondernemersplan. Maar op het moment dat je hier serieus de tijd voor neemt kan het veel positieve dingen voor je opleveren. Je brengt namelijk de kansen in beeld maar ook de risico’s, je weet wie je potentiële klanten zijn en waar je je op wilt richten maar je bent ook op de hoogte van marktontwikkelingen die relevant kunnen zijn. Tenslotte maak je meer indruk op mogelijke investeerders wanneer je een goed ondernemingsplan hebt.

Schrijf je in bij de KvK

Iets wat verplicht is bij het starten van een onderneming is een bezoek aan de Kvk, voordat je kunt beginnen met ondernemen moet je namelijk ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel.

Open een zakelijke rekening

Zakelijk bankieren is een hele goede manier om overzicht te houden over je inkomsten en uitgaven en zo te voorkomen dat jouw zakelijke- en privé administratie door elkaar gaan lopen.

Laat een zakelijke website maken

Eigenlijk kun je er als ondernemer tegenwoordig niet meer zonder, een zakelijke website. Een zakelijke website is erg handig en je kunt er vervolgens ook voor kiezen om deze te promoten via social media platformen. Je kunt ervoor kiezen om een website te laten ontwerpen door een professioneel bureau of als je zelf weet hoe het moet dan kun je het natuurlijk ook zelf doen.

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je aan denken bij het beginnen van een eigen bedrijf?

Auteur:

This author has published 196 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.