Uitzet aanschaffen

15 december 2015 | Auteur: | Posted in Financieel

Je bent inmiddels een paar jaar afgestudeerd. Je hebt een goede baan, maar je wilt liever nog even sparen voor het gewenste huis. Een huis is waarschijnlijk de grootste investering van je leven. Hier moet je je dus goed op voorbereiden. Voordat je je huis gaat kopen kan het slim zijn om alvast je uitzet aan te schaffen. Op deze manier kun je nog redelijk veel sparen en heb je minder kosten wanneer je uit huis gaat. Maar wat ga je allemaal aanschaffen? Wil je alvast een wc-borstel kopen of laat je de kleine zaken achterwegen.

Stel een uitzet lijst op

Om er zeker van te zijn dat je alleen het broodnodige aanschaft, kun je van te voren een uitzet lijst opstellen. Hierop zet je alle producten die jij je maar kunt bedenken die je nodig gaat hebben in je huis. Ter aanvulling kun je altijd op internet nog een “uitzet lijst” opzoeken en je lijst laten controleren door vrienden en familie. Vermeld op deze lijst direct wat je al hebt liggen zodat je het niet dubbel gaat aanschaffen.

Wat je zeker nodig zal hebben

We beginnen met de benodigdheden voor de huiskamer. Hierbij zijn een fijne bank, mooie tv, een grote kast en een goede eettafel met stoelen onmisbaar. Dit zijn in mijn ogen de broodnodige essentials wat betreft de woonkamer. De meeste huizen kopers schaffen deze producten echter pas aan zodra ze het huis binnen gaan. Waarom? Omdat je hier voor redelijk veel opslag ruimte nodig hebt.(iets wat niet iedereen tot zijn of haar beschikking heeft. Naast bovengenoemde zijn een tv-meubel, decoratie en de lampen erg belangrijk.

 

Ook voor de slaapkamer moet flink ingekocht worden. Veel mensen die uit huis gaan laten hun oude bed namelijk staan zodat ze daar ook af en toe nog eens in kunnen slapen. Je hebt dus sowieso een nieuw bed nodig, matras, deken, kussens, hoeslaken en ga zo maar door. Het belangrijkste van deze zaken is je matras. Je slaap namelijk ongeveer een derde van je leven. Hierdoor is een goed matras erg belangrijk. Matrassen zijn er in allerlei soorten maten en materialen. Maar wat is nu echt een goed matras? De beste soorten matras zijn die van traagschuim, koudschuim of pocketvering. Traag- en koudschuim matrassen worden vaak in combinatie met elkaar verkocht. Hierbij koop je bijvoorbeeld een Slaaploods traagschuim matras met een koudschuim topper.Deze combinatie zorgt voor optimale ondersteuning, en verlichting van drukpunten. Is er een kindje op komst maar weet je niet goed wat voor matras je hier voor moet kopen? Lees dan ook eens dit artikel.

 

Wanneer je in de ochtend wakker wordt,  wil je natuurlijk zo snel mogelijk je kleding aan kunnen doen. Een kledingkast is dus een echte must. Mocht je deze van te voren al aanschaffen houdt dan rekening met de hoogte en breedte. Het zou sonde zijn wanneer je een kast hebt gekocht terwijl deze niet in je huis past. Naast je bed heb je een nachtkastje nodig. Hierin kun je je bril en telefoon kwijt, evenals andere benodigdheden in de ochtend. Altijd handig. Een spot-lamp kan hierbij erg handig zijn. Als je midden in de nacht wakker wordt kun je het grote licht lekker uit laten. Zo word je partner tenminste niet wakker.

 

Voor in de keuken zijn eigenlijk alle artikelen die je dagelijks gebruikt belangrijk. Dit houdt in dat je een: bestek set, servies set, pannen, vlees messen, snijplanken en handdoeken aangeschaft moeten worden.

Ik kan nu nog een uur belangrijke producten op noemen maar je kunt het beste zelf op verder onderzoek uit gaan. Heb je nog tips of aanraders? Laat het me weten in de reacties.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.