Teruggave van Ecotax

16 januari 2017 | Auteur: | Posted in Financieel

Ben jij al bekend met Ecotax? Of heb je echt geen idee wat Ecotax is. Dan ben je op de juiste pagina aangekomen, want ik leg je in dit artikel uit wat Ecotax is.

Wat is Ecotax?

Allereerst de definitie. Ecotax is ook wel een ander woord voor energiebelasting. Je betaalt deze belasting ter compensatie van de vervuiling die het verbruik van energie tot gevolg heeft. Ecotax is een milieuheffing op olie, gas en elektriciteit. Tegenwoordig is duurzaamheid erg belangrijk en met het verminderen van energieverbruik draag je ook een steentje bij aan het milieu. Wanneer je minder energie verbruikt en minder CO2 uitstoot zul je ook een lagere energiebelasting krijgen. Dit komt overeen met het doel van energiebelasting.

Teruggave regeling

Heb je een stichting of vereniging? Wanneer je een stichting of vereniging hebt met een eigen pand of accommodatie kan het zo zijn dat je belastingkosten kunt terugvragen. Hier wordt ook wel van een teruggave regeling mee bedoeld. Hiervoor kun je allerlei verschillende partijen inschakelen. Deze partijen zoeken voor jou uit of je ook echt recht hebt op een teruggave en zullen ook de aanvraag verzorgen.

Kom jij in aanmerking?

Ben je benieuwd of jouw instelling in aanmerking komt? Hieronder staat een lijstje met instellingen die in aanmerking komen:
– Sociale instellingen;
– Dorpshuizen, wijkcentra en andere multifunctionele centra
– ANBI-instellingen
– Charitatieve, culturele of wetenschappelijke instellingen
– Instellingen van religieuze of levensbeschouwelijke aard

Subsidiegezocht.nl

Ben jij benieuwd of je ook geld terug krijgt? Schakel dan Subsidiegezocht in. Subsidiegezocht zoekt voor jou uit of je in aanmerking komt voor de teruggaveregeling. Voor teruggave energiebelasting ben je bij dit bedrijf zeker aan het juiste adres!

Reacties uitgeschakeld voor Teruggave van Ecotax

Auteur:

This author has published 50 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.