Online betalen heeft de toekomst

19 april 2018 | Auteur: | Posted in Financieel

In deze generatie is het niet meer dan normaal om je bankzaken online te regelen. Je kunt geld overmaken, maar ook via diverse bedrijven diverse producten nationaal en internationaal bestellen.

Paypal

Een van de bekendste mogelijkheden om online te betalen is via Paypal. Je bent niet meer gebonden aan een dure creditcard als je internationaal producten wilt kopen, maar je kunt gewoon via de website je zaken regelen. Je hebt op op de Paypal website een eigen virtuele bank waar je geld naar kunt overmaken. Via automatische incasso kan je ook Paypal als tussenpersoon laten fungeren als je maandelijks een abonnement internationaal afneemt. Dan wordt het geld direct van je bankrekening afgeschreven. Daarbij kan je ook standaard Paypal koppelen aan je bank.

Ideal

De meest gebruikte manier om online te betalen in Nederland is Ideal. Je geeft aan het einde van een bestelling aan dat je met Ideal wilt betalen waarna je met je bankgegevens inlogt om te kunnen betalen. Het is een betaling die altijd via een beveiligde verbinding loopt, net als die van de bank. Daarbij moet je altijd via een TAN of app verifiƫren dat jij degene bent die de transactie op dit moment uitvoert.

Afterpay als alternatief acceptgiro

Achteraf betalen is voor steeds meer mensen een optie als ze producten in een webshop kopen. Hierdoor kan je online achteraf betalen als je bijvoorbeeld nog niet genoeg geld hebt maar later graag wilt kunnen betalen. Afterpay is dus een alternatief voor de acceptgiro. Er bestaan meer bedrijven die deze mogelijkheid aanbieden, maar Afterpay is toch wel de bekendste.

Andere methodes

Er zijn veel betaalmogelijkheden waar je je geld op kunt overmaken. Zo kan je altijd makkelijk op websites je bestelde product bestellen. Gebruik alleen de vertrouwde en gecertificeerde merken zodat je altijd weet dat je veilig zit.

DigiD

Het systeem van DigiD wordt gebruikt om berichten te tonen vanuit de overheid zoals belastingteruggave, zorgtoeslag en voorlopige aanslagen. Rekeningen die vroeger met een papieren acceptgiro werden verstuurd, zijn nu in deze berichtenbox te zien. Door middel van online betaalsystemen kunnen ze vervolgens betaald worden. Het systeem wordt naast het inzien van betalingen en meldingen ook steeds meer gebruikt bij o.a. verzekeringsmaatschappijen. Steeds meer bedrijven gaan dus over op online betalingen. Het is dan ook van belang om hierin mee te gaan zodat je val alle diensten gebruik kan blijven maken.

Reacties uitgeschakeld voor Online betalen heeft de toekomst

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.