FAQ Over Debiteuren Factoring

17 december 2015 | Auteur: | Posted in Financieel

Om meer inzicht te geven in de voor- en nadelen van debiteuren factoring, hebben we een lijstje samengesteld met de meest gestelde vragen en de antwoorden hierop. Lees hier de vragen die je had bij Debiteuren Factoring en krijg gelijk het antwoord.

1. Wat is debiteuren factoring?

Een organisatie verkoopt uitgestuurde facturen aan een factoring bedrijf. Het factoring bedrijf geeft daarvoor meteen geld aan de organisatie. Dit bedrag wordt berekend door het totaal van facturen op te tellen. Het factoring bedrijf haalt hierna het geld van de facturen bij de klant op. Het factoring bedrijf haalt er daarna een commissie en het geleende bedrag vanaf en geeft daarna het geld aan de organisatie.

2. Wat voor bedrijven kiezen voor debiteuren factoring?

Organisaties hebben blijvend geld nodig om de zaken te runnen. Wanneer een klant te laat betaald, hebben sommige organisaties niet genoeg geld om de gemaakte kosten op te vangen. Om verdere leveringen te kunnen financieren heeft het bedrijf geld nodig. Deze bedrijven kunnen kiezen voor debiteuren factoring omdat ze hier meteen geld voor krijgen. Daarnaast kunnen beginnende bedrijven niet naar de bank gaan voor een lening, omdat ze nog geen geloofwaardige kredietgeschiedenis hebben voor die methode.

3. Hoe effectief is deze methode?

Wanneer er voor een geschikt factoring bedrijf is gekozen, kan deze methode erg voordelig zijn. In tegenstelling tot bankleningen is de verwerkingstijd van Debiteuren Factoring erg kort. Zelfs beginnende bedrijven krijgen meteen geld om de zaken te kunnen blijven runnen. In sommige gevallen kan een langetermijnrelatie worden vastgesteld tussen de organisatie die op zoek is naar geld en het factoring bedrijf.

4. Wat zijn de valkuilen bij debiteuren factoring?

De organisatie moet een bepaald bedrag betalen aan het factoring bedrijf. Dit kan elk bedrag zijn, afhankelijk van de kosten die zijn gemaakt door het factoring bedrijf en het geleende bedrag. Dit kan zorgen voor ongewenste kosten, en de winst van de organisatie naar beneden halen. Een ander probleem is dat het factoring bedrag het bedrag ophaalt, wat eigenlijk door de organisatie moest gebeuren. De methodes die worden gebruikt door de organisatie kunnen bij de klanten in de smaak vallen, maar het kan ze ook wantrouwig maken. In het slechtste geval is het mogelijk klanten te verliezen wanneer er voor debiteuren factoring wordt gekozen.

5. Wat is de beste tijd om voor debiteuren factoring te gaan?

Wanneer een organisatie meteen geld nodig heeft, is deze methode uitermate geschikt. Zeker in het geval van beginnende organisaties, die niet lang bezig zijn en nog geen geschikte oplossing hebben voor geldproblemen. De verwerkingstijd bij banken is meestal een maand of twee. Maar debiteuren factoring bedrijven zijn veel sneller met het betalen aan de organisatie, waardoor ongewenste vertragingen worden verholpen.

 

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.