De voordelen van zakelijke energie

2 februari 2017 | Auteur: | Posted in Financieel

Zakelijke energie is energie die aan ondernemers geleverd wordt, zoals de elektriciteit in een kantoorpand, in een winkel of in een magazijn. Je kunt een gewoon energiecontract afsluiten als ondernemer, maar het afsluiten van een zakelijk energiecontract voor ondernemers brengt wel enkele interessante voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn, lees je op deze pagina. Ieder voordeel van zakelijke stroom voor ondernemers wordt kort beschreven in onderstaande alinea’s.

1: je kunt de btw aftrekken

Krijg je een zakelijk energiecontract voorgesteld, dan worden de kosten van dit contract doorgaans zonder btw aan je gepresenteerd. Dit is niet voor niets, maar wordt gedaan omdat je als ondernemer de btw van jouw zakelijke energiecontract kunt aftrekken. En werk je thuis met jouw bedrijf? Dan is het zelfs mogelijk om een deel van de btw van de energiekosten af te trekken. Op de website van de Belastingdienst vind je een rekenmodel dat je kunt gebruiken om te achterhalen hoeveel btw jij af kunt trekken voor de zakelijke stroom die je thuis gebruikt.

2: het is mogelijk een variabel contract af te sluiten

Consumenten kunnen een variabel energiecontract afsluiten, maar voor bedrijven is dit ook mogelijk. Werk je vooral tijdens de daluren? Dan is het zeker interessant om een variabel energiecontract af te sluiten voor je bedrijf. Met dit contract profiteer je van lagere energiekosten in de daluren, waardoor je veel geld kunt besparen. Werk je eigenlijk nauwelijks of helemaal niet in de daluren, dan neem je liever een standaard energiecontract (met vaste kosten) voor je bedrijf. In dit geval heb je niet zo veel aan een variabel energiecontract.

3: je kunt een energiepakket op maat afnemen

De meeste energieleveranciers bieden op maat gemaakte pakketten aan voor hun zakelijke klanten. Je kunt precies afnemen wat je nodig hebt en betaalt nooit te veel voor je stroom. Heb je bepaalde wensen en behoeften als het op je stroom aankomt? Dan wordt hier vaak gewoon rekening mee gehouden.

4: je kunt ook groene stroom gebruiken

Ook aan bedrijven wordt groene stroom geleverd. Met deze duurzame variant van stroom draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar verbeter je ook de reputatie van je bedrijf. Gebruik je honderd procent groene stroom in je bedrijf en breng je dit duidelijk naar buiten, dan kun je jouw organisatie presenteren als duurzaam bedrijf en dit heeft zeker een positief effect op je reputatie.

5: je kunt flinke korting krijgen op de totale prijs

Het laatste voordeel van het afsluiten van een zakelijk contract, is dat er vaak nog ruimte is om te onderhandelen over de prijs. Neem je een particulier contract, dan is dit niet mogelijk en krijg je gewoon een vaste prijs gepresenteerd voor de energie die je afneemt.
Zeker als je een langdurig contract afsluit en een flinke hoeveelheid stroom afneemt voor je bedrijfspand, is er ruimte om de prijs wat lager uit te laten vallen. Het is in ieder geval de moeite waard om het te proberen, aangezien je met een korte prijsonderhandeling eenvoudig duizenden euro’s kunt besparen. Vraag altijd om een korting op de totaalprijs en wie weet komt de energieleverancier je wel tegemoet door je op het totale energiecontract een flinke korting aan te bieden.

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van zakelijke energie

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.