Bespaar op energie in het bedrijf

12 april 2018 | Auteur: | Posted in Financieel

Niet alleen huishoudens krijgen een energienota aangeleverd waar weer gezucht wordt bij het zien van het bedrag. Bedrijven krijgen deze ook gepresenteerd, waarbij het verbruik vele malen hoger ligt door de gebruikte ruimte en benodigde apparatuur. Daarom is het zeker ook voor bedrijven belangrijk om hierop te besparen.

Let op de verlichting

Veel bedrijven gebruiken TL lampen in het pand. Deze zijn meestal in tweetal geplaatst in het plafond. Schakel hiervan 1 uit. De lichtopbrengst zal niet alleen voldoende blijven, als een lamp kapot gaat, hoef je enkel de andere lamp te draaien en er is weer licht. Zo bespaar je al flink bij grote bedrijven. Ook kan er gekozen worden voor LED verlichting, dit scheelt aanzienlijk in verbruikskosten. De lichtopbrengst is ook bij deze lampen zeer goed en ze gaan langer mee dan de oude halogeen/TL varianten.

Investeer in betere hardware

Maakt het bedrijf veel gebruik van computers? Zorg dan voor apparatuur welke minder verbruikt in stroom. Soms zijn er oudere desktops aanwezig. Deze kunnen zo 200-300 watt verbruiken. Als daar veel van aanwezig zijn en continue gebruikt worden door het personeel, telt dat flink op. Een laptop of mini pc verbruikt 50-100 watt, dat scheelt dus en vaak zijn deze ook goed genoeg om de meeste dagelijkse taken uit te voeren. Kies daarbij voor energiezuinige schermen, ook dit kan al schelen. Worden de schermen niet gebruikt? Stel dan een screensaver die na enkele minuten actief wordt.

Verwarming

Een goed idee is om de verwarming ook duurzaam en zuinig op te stellen. Kies minstens een HR cv ketel om alle afdelingen van warmte te voorzien en installeer hierbij een slimme thermostaat, welke ook te bedienen is buiten kantoor. Het kan wel eens vergeten worden om de cv weer lager te zetten als de werkdag voorbij is. Dat kan flink in de kosten lopen. Het fijne van deze thermostaten is dat je een tijdschema kunt instellen. Zorg er ook voor dat het pand waarin gewerkt is goed geïsoleerd is, zo blijft de warmte beter behouden in de koudere dagen en wordt er dus ook minder gestookt.

Zakelijk contract

Wil je goed energie besparen als bedrijf? Zorg voor een goed gesprek met diverse energiebedrijven. Zij kunnen je een offerte aanbieden voor meerdere jaren, bekijk alle voorwaarden en voordelen en kies hierbij de beste kandidaat.

Reacties uitgeschakeld voor Bespaar op energie in het bedrijf

Auteur:

This author has published 196 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.