Beleggen in Amerikaanse bedrijven

15 januari 2015 | Auteur: | Posted in Financieel, Geld

Wilt u beleggen in aandelen van grote Amerikaanse bedrijven, zoals Facebook, Apple, Twitter of Coca Cola? Alleen weet u niet hoe u moet beginnen met beleggen? In dit artikel wordt in het kort besproken hoe beleggen in Amerikaanse aandelen werkt.

 

Amerikaanse aandelen

Er zijn veel bekende en grote Amerikaanse bedrijven die beursgenoteerd zijn. Deze bedrijven zijn aan verschillende Amerikaanse indices genoteerd. De bekendste Amerikaanse beurs is de New York Stock Exchange (NYSE). De NYSE is gemeten in beurswaarde de grootste en meest bekende aandelenbeurs van de wereld en is gevestigd in New York. De meest bekende en oudste index van de NYSE is de Dow Jones Industrial Average, waarin 30 bedrijven zijn opgenomen. Een  andere bekende Amerikaanse index is de NASDAQ. Op deze beurs worden vooral aandelen van technologiebedrijven verhandeld, zoals Twitter en Apple.

 

Hoe werkt beleggen op Amerikaanse aandelen

Wanneer u als Nederlander wilt beleggen op Amerikaanse aandelen moet u rekening houden met de openingstijden. De Amerikaanse beurs is om half 4 in de middag Nederlandse tijd open tot 10 uur ’s avonds. Doordeweeks kunt u binnen die tijden beleggen op de Amerikaanse beurs. Tijdens Amerikaans feestdagen is de Amerikaanse beurs gesloten of de beurs heeft aangepaste openingstijden. Via een online beleggingsprogramma kunt u zelf aan de slag met beleggen. U kunt gewoon met euro’s aan de slag en het wordt tijdens u belegging automatisch omgewisseld in dollars.

 

Conclusie

U kunt zelf online beleggen op Amerikaanse aandelen, dit gaat op dezelfde manier als Nederlandse aandelen. Er is alleen wel één ding waar u rekening mee moet houden en dat zijn de Amerikaanse openingstijden van de beurs.

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.